От х:

Днес в x:

Свлачище почти затвори околовръстен път между димитровградски квартали

Свлачището се намира на един от завоите на пътя

Свлачище почти е затворило едното плътно на околовръстния път, свързващ димитровградските квартали "Марийно" и "Изток", информират пътуващи.

Проблемната ситуация е от два месеца, а мястото, където са падналите земни маси е обезопасено със знаци. Свлачището се намира на един от завоите и шофьори, които не пътуват често в този участък може и да не успят да реагират навреме.

Справка в Община Димитровград показа, че отсечката е част от републиканската пътна мрежа и не е ангажимент на местната власт. От пресслужбата на кметството поясниха, че знаят за проблема и го наблюдават.

Подобно свлачище има и по пътя за село Добрич в района на строящата се магистрала, казаха още от Общината. Уведомена е и Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), чиято е грижата за поддръжка на двете отсечки. Темата е била засегната и на среща на кмета Иво Димов с шефа на АПИ инж. Лазар Лазаров. Засега няма информация кога ще се вземат мерки.

Свлечената земна маса е достигнала почти средата на плътното

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    An
    anonimen
    2 0
    15:19, 26 яну 2015
    mi to ne e samo tam vijte patq kam s DOBRI4 SA6TATA RABOTA nekadarnicite sa mn nali sa usvoili parite toi tva e vajnoto v slu4aq sega pak 6te go remontirat pak 6te si drapnat pari4kite i tova e kato vsi4ko ostanalo pla6ta se za vsi4ko po nqkolko pati ina4e upravnicite 6te umrat ot glad izmet
  • 2
    To
    toi
    3 0
    18:25, 26 яну 2015
    kato stane ptp. i ima ubiti togava 6te se razmardat patnoto
  • 3
    Съ
    съвестен
    8 0
    20:08, 26 яну 2015
    Циганите изсякоха дърветата, как няма да има свлачище

Случаен виц

Последни новини