От х:

Днес в x:

Три фирми искат дървата на Хасково в търг от втори опит

    Три фирми участват в търга на община Хасково за сеч на дървесина от горските територии на общината. Това са хасковските Радиор и Тера трейд, както и едноличният търговец от Симеоновград ЕТ “Пенко Ламбов”. Днес в общината бяха отворени пликовете с офертите им.

    Това е втори търг за сеч в общинските гори тази година. Първият бе отменен със заповед на кмета Добри Беливанов след публикация в Haskovo.net "Монополизират дървата на Хасково". Според тогавашните условия една единствена фирма щеше да спечели търга и на практика да установи монопол. Сега обемът дървесина за сеч е разделен в два пакета. В предишните условия на търга бе заложено изискване кандидатът да разполага с европейски сертификат, чието притежание става задължително от началото на 2018 година, сега това условие е отпаднало. Освен това при първия търг договорът щеше да е за пет години. Според сегашните условия спечелилите фирми ще секат до края на тази година.

    След като отмени първия търг, кметът обяви нов, с променени условия. До три дни комисията с председател заместник-кметът Велин Балкански трябва да изготви класирането на участниците според критериите за оценка на офертите.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини