От х:

Днес в x:

Благотворителни акции от деца за деца

Изображение 1 от 6

    Две благотворителни акции има от деца за деца в Хасково.

    Едната е инициирана в детските градини и вече приключи. В нея малчуганите са събирали капачки от пластмасови бутилки. Днес те бяха предадени в общината и дадени за рециклиране. Събраната сума от предадената пластмасата е 210 лева, тя ще бъде разделена на две и преведена по сметките на 6-месечния Борил Янков и 12-годишната Яница. И за двете деца в момента вървят кампании за набиране на средствата в помощ на лечението им.

    В същото време акцията по събиране на капачки е посветена на Европейската седмица за намаляване на отпадъците. Чрез инициативата най-малките хасковлии се учат на добродетели, като състрадателност, взаимопомощ и благотворителност, както и култивират своите познания за опазването на околната среда, посочиха инициаторите.

    В детската радост няма втора употреба. На този принцип пък стъпва започналата от днес традиционна вече кампания по събиране на играчки за децата в неравностойно положение„Подари играчка“.

    Ако вашето дете е поотраснало, със сигурност вече в стаята си има един куп мечета, камиончета или кукли, с които не си играе или пък може да сподели.
    Акцията е организирана от Общностния център за подкрепа на деца и родители Хасково. Кошовоте за събиране на играчките вече са разположени в сградата на Община Хасково, читалище „ Заря“, Младежки център.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Гр
      Гражданин
      1 0
      14:45, 23 ное 2018
      "Страхотни новини, големи инициативи и невероятна дейност кипи в общината!" " Браво дядо Добри, невероятен си и екипът ти също! Идеи да видиш и дейности! " Само не ни правете на луди и не ни мислете за толкова тъпи! Бездарни, безидейни и смешни сте!
    Последни новини