От х:

Днес в x:

Трагедията край Хасково заради несъобразена с пътните условия скорост

Трагедията на пътя край Хасково вчера сутринта, при която загина жена, а две по-млади бяха тежко ранени, е заради несъобразена с пътните условия скорост, става ясно след експертизата.

Десет минути преди 8 часа вчера, до местността Ходжева чешма край областния град, Мицубишито, шофирано от 21-годишната Петя Бялова от с. Горски извор, губи пътя в гъстата мъгла и навлиза в насрещното платно. Колата се забива челно в идващия отсреща Форд, управляван от 53-годишна жена от Димитровград. При сблъсъка по-възрастната жена остава на място.

Шофьорката на Мицубишито е с фрактури на шиен прешлен, ляво бедро и таз и с кръвоизлив в мозъка. Момичето е в кома и с опасност за живота в хасковската болница. В инцидента е пострадала и возещата се в нейния автомобил 20-годишна девойка от същото село, която е с разкъсан далак, черен дроб и ляв бъбрек. Тя също е с опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (15)

 • 1
  Гр
  Гражданка
  25 -6
  14:34, 18 яну 2018
  Накой да вижда хоризонтната маркировката в какво състяние? Всеки шофьор знае че това е най важното при мъгла
  • А.
   А.В.
   17 -3
   14:57, 18 яну 2018
   Ами сложи си очилата и виж снимката пак!
  • Ни
   Никодимчо
   17 0
   14:59, 18 яну 2018
   Виждаме я, има си осева линия. Жалкото е, че шофьорката не я е видяла.
 • 2
  Ва
  Василев
  16 -2
  15:16, 18 яну 2018
  Виждате, ама не виждате докрай. Аз съм ей там до полицейската кола и видях. Да, има осева линия. Обаче няма ограничителна линия от края на платното точно където е станала катастрофата от страната на автомобила на снимката. Затова водачката се е водила по осевата линия, но липсата на опит и несъобразената скорост са си казали думата. Пътното имат също имат вина - Чл. 63. (1) Надлъжната пътна маркировка се използва за очертаване на пътните ленти, на които е разделено платното за движение, и за очертаване на неговата ГРАНИЦА.
 • 3
  Аа
  АА
  5 -1
  16:09, 18 яну 2018
  На пътят за Мин.бани ограничителните линии и от двете страни са прекъснати . В тази мъгла иди познай , осева линия ли е или ограничителна .
 • 4
  Ми
  Мислител
  8 0
  16:13, 18 яну 2018
  На дадената отсечка редовно щъкат каруци с дърва на ромите братя, често пъти в редица по няколко, което е огромна заплаха, нищо чудно те да са причината за преминаването в другата лента!
  • Ра
   Расиста
   0 0
   21:06, 20 яну 2018
   Даеба тия ц***** те са виновни само сапун
 • 5
  До
  До всички лицемери в сайта
  10 -7
  16:33, 18 яну 2018
  Стига сте търсили под вола теле, и/или оправдавали причинителката на катастрофата. Това не е НЕсъобразена скорост, както другарите милиционери твърдят, а си е чисто ПРЕВИШЕНИЕ на скоростта. 1 от колите в никакъв случай не се е движела с под 100км в час, което се нарича ПРЕВИШЕНИЕ НАД ЗАКОНОВО ПОЗВОЛЕНОТО. От вчера чета коментари за маркировка, мъгла и едва ли не оправдавищи едва ли не виновничката за катастрофата. Ако беше БМВ, Мерцедес или Ауди колата щяхте да пишете всичките "джигити, забрана на БМВ....и т.н." Чисто и просто си е карала с превишена скорост и от ентусиазъм дори благодарение на мъглата се е набила челно в момичетата, които берат душа за съжаление. Така, че спрете с лицемерното си държание и погледнете на нещата обективно. Всички търсите вината в държавата ама не поглеждате себе си.....
 • 6
  Да
  да
  14 -1
  16:43, 18 яну 2018
  Пич, прав си, но прочети по внимателно кой кого е блъснал
  • До
   До всички лицемери в сайта
   4 -1
   20:03, 18 яну 2018
   Да сега обърнах внимание, че версията е сменена. Но това по никакъв начин не променя това което казах по горе.
 • 7
  00
  001
  9 -7
  16:45, 18 яну 2018
  Как изведнъж водачката на мицубишито стана виновна???????? Нали вчера твърдяхте че водачката на форда е виновната??????? Или понеже мъжът и е полицай днес преиначават нещата???????? Не стига дето момичето бере душа заради тази жена ами ако оцелее ще я съдят!!!!!! Няма такава държава!!!!!
 • 8
  Ма
  Марин
  7 -1
  17:34, 18 яну 2018
  Водачката на форда си е карала в нейната лента. Кое точно не си рабрал/а? При тази зверска катастрофа е ясно, че някой е карал несъобразено, и съм сигурен че това не е 53 годишната жена Бог да я прости.
  • 00
   001
   8 -4
   18:07, 18 яну 2018
   А ти като си голям разбирател кажи защо вчера твърдяха че жената с форда е виновна а днес си промениха становището??????Може би защото мъжът и е полицай!!!!!!!!
 • 9
  Ма
  Марин
  5 -1
  18:19, 18 яну 2018
  Щом мъжът и е полицай значи задължително е виновна, нищо че е на 53 години и сигурно има солиден стаж зад волана пък даже навлезли и в нейната лента. Становището и за четворното убийство в Нови Искър се промени, това е така понеже веднага някой умник бърза да дава мнения без да е направил проверка.
 • 10
  Ре
  Реалиста
  1 -2
  19:26, 20 яну 2018
  важното е, че малките пикли дето са карали с превишена скорост и са блъснали другата кола чело, в нейното платно са още живи и има акция за кръводарение. А възрастната жена, която е карал съобразително в нейното платно с нормална скорост е мъртва, веротяно пътувайки към дома си. Дай на малките пикли всеки да се отзовава да им помогне с живота, да обвиним държавата за поредния път, вместо да погледнем какво правим ние самите (като разбира се бягаме от отговорност). Лично аз смятам, че на тези момичета не трябва да се помага с кръводарение или ако им се помогне, после да поемат отговорност за случилото се (не само в парични средства). Ако трябва да съм честен, единствената причина да смятам, че не трябва да им се помага е защото знам до каква степен е правосъдиетов нашата любима нация.
Последни новини