От х:

Днес в x:

Трагедията край Хасково заради несъобразена с пътните условия скорост

Трагедията на пътя край Хасково вчера сутринта, при която загина жена, а две по-млади бяха тежко ранени, е заради несъобразена с пътните условия скорост, става ясно след експертизата.

Десет минути преди 8 часа вчера, до местността Ходжева чешма край областния град, Мицубишито, шофирано от 21-годишната Петя Бялова от с. Горски извор, губи пътя в гъстата мъгла и навлиза в насрещното платно. Колата се забива челно в идващия отсреща Форд, управляван от 53-годишна жена от Димитровград. При сблъсъка по-възрастната жена остава на място.

Шофьорката на Мицубишито е с фрактури на шиен прешлен, ляво бедро и таз и с кръвоизлив в мозъка. Момичето е в кома и с опасност за живота в хасковската болница. В инцидента е пострадала и возещата се в нейния автомобил 20-годишна девойка от същото село, която е с разкъсан далак, черен дроб и ляв бъбрек. Тя също е с опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (15)

  • 1
    Гр
    Гражданка
    25 -6
    14:34, 18 яну 2018
    Накой да вижда хоризонтната маркировката в какво състяние? Всеки шофьор знае че това е най важното при мъгла
    • А.
      А.В.
      17 -3
      14:57, 18 яну 2018
      Ами сложи си очилата и виж снимката пак!
    • Ни
      Никодимчо
      17 0
      14:59, 18 яну 2018
      Виждаме я, има си осева линия. Жалкото е, че шофьорката не я е видяла.
  • 2
    Ва
    Василев
    16 -2
    15:16, 18 яну 2018
    Виждате, ама не виждате докрай. Аз съм ей там до полицейската кола и видях. Да, има осева линия. Обаче няма ограничителна линия от края на платното точно където е станала катастрофата от страната на автомобила на снимката. Затова водачката се е водила по осевата линия, но липсата на опит и несъобразената скорост са си казали думата. Пътното имат също имат вина - Чл. 63. (1) Надлъжната пътна маркировка се използва за очертаване на пътните ленти, на които е разделено платното за движение, и за очертаване на неговата ГРАНИЦА.
  • 3
    Аа
    АА
    5 -1
    16:09, 18 яну 2018
    На пътят за Мин.бани ограничителните линии и от двете страни са прекъснати . В тази мъгла иди познай , осева линия ли е или ограничителна .
  • 4
    Ми
    Мислител
    8 0
    16:13, 18 яну 2018
    На дадената отсечка редовно щъкат каруци с дърва на ромите братя, често пъти в редица по няколко, което е огромна заплаха, нищо чудно те да са причината за преминаването в другата лента!
    • Ра
      Расиста
      0 0
      21:06, 20 яну 2018
      Даеба тия ц***** те са виновни само сапун
  • 5
    До
    До всички лицемери в сайта
    10 -7
    16:33, 18 яну 2018
    Стига сте търсили под вола теле, и/или оправдавали причинителката на катастрофата. Това не е НЕсъобразена скорост, както другарите милиционери твърдят, а си е чисто ПРЕВИШЕНИЕ на скоростта. 1 от колите в никакъв случай не се е движела с под 100км в час, което се нарича ПРЕВИШЕНИЕ НАД ЗАКОНОВО ПОЗВОЛЕНОТО. От вчера чета коментари за маркировка, мъгла и едва ли не оправдавищи едва ли не виновничката за катастрофата. Ако беше БМВ, Мерцедес или Ауди колата щяхте да пишете всичките "джигити, забрана на БМВ....и т.н." Чисто и просто си е карала с превишена скорост и от ентусиазъм дори благодарение на мъглата се е набила челно в момичетата, които берат душа за съжаление. Така, че спрете с лицемерното си държание и погледнете на нещата обективно. Всички търсите вината в държавата ама не поглеждате себе си.....
  • 6
    Да
    да
    14 -1
    16:43, 18 яну 2018
    Пич, прав си, но прочети по внимателно кой кого е блъснал
    • До
      До всички лицемери в сайта
      4 -1
      20:03, 18 яну 2018
      Да сега обърнах внимание, че версията е сменена. Но това по никакъв начин не променя това което казах по горе.
  • 7
    00
    001
    9 -7
    16:45, 18 яну 2018
    Как изведнъж водачката на мицубишито стана виновна???????? Нали вчера твърдяхте че водачката на форда е виновната??????? Или понеже мъжът и е полицай днес преиначават нещата???????? Не стига дето момичето бере душа заради тази жена ами ако оцелее ще я съдят!!!!!! Няма такава държава!!!!!
  • 8
    Ма
    Марин
    7 -1
    17:34, 18 яну 2018
    Водачката на форда си е карала в нейната лента. Кое точно не си рабрал/а? При тази зверска катастрофа е ясно, че някой е карал несъобразено, и съм сигурен че това не е 53 годишната жена Бог да я прости.
    • 00
      001
      8 -4
      18:07, 18 яну 2018
      А ти като си голям разбирател кажи защо вчера твърдяха че жената с форда е виновна а днес си промениха становището??????Може би защото мъжът и е полицай!!!!!!!!
  • 9
    Ма
    Марин
    5 -1
    18:19, 18 яну 2018
    Щом мъжът и е полицай значи задължително е виновна, нищо че е на 53 години и сигурно има солиден стаж зад волана пък даже навлезли и в нейната лента. Становището и за четворното убийство в Нови Искър се промени, това е така понеже веднага някой умник бърза да дава мнения без да е направил проверка.
  • 10
    Ре
    Реалиста
    1 -2
    19:26, 20 яну 2018
    важното е, че малките пикли дето са карали с превишена скорост и са блъснали другата кола чело, в нейното платно са още живи и има акция за кръводарение. А възрастната жена, която е карал съобразително в нейното платно с нормална скорост е мъртва, веротяно пътувайки към дома си. Дай на малките пикли всеки да се отзовава да им помогне с живота, да обвиним държавата за поредния път, вместо да погледнем какво правим ние самите (като разбира се бягаме от отговорност). Лично аз смятам, че на тези момичета не трябва да се помага с кръводарение или ако им се помогне, после да поемат отговорност за случилото се (не само в парични средства). Ако трябва да съм честен, единствената причина да смятам, че не трябва да им се помага е защото знам до каква степен е правосъдиетов нашата любима нация.
Последни новини