От х:

Днес в x:

Мащабна акция срещу наркотрафика, 102-ма в ареста

102-ма души са задържани при мащабна операция на МВР в София срещу притежание и разпространение на наркотици.
Градският прокурор на София Христо Динев съобщи на брифинг в Съдебната палата, че акцията е проведена в периода 1-9 ноември, предаде "Фокус".

Целта на операцията е противодействие на престъпленията, свързани с наркотиците и детската престъпност.

"Проверени са районите около 87 училища – това са грубо казано около половината учебни заведения в София. Проверени са 116 лица от криминалния контингент, като 102 са задържаните. И в бъдеще ще продължим борбата си с тези престъпления, като ще проявим пълна нетърпимост към тях", заяви Динев.

Директорът на СДВР Младен Маринов допълни, че са разбити две групи, които се занимават с разпространение на наркотици.

"Задържани и установени са 9 лица, като всеки е имал определена роля и задача в групата. Иззети са над 3 кг марихуана, 30 грама екстази и над 50 грама амфетамини, предназначена за улично разпространение. Образувано е досъдебно производство в Софийска градска прокуратура", обясни Маринов.

Полицаите са проверили и 76 питейни заведения, в които са установени 75 малолетни и непълнолетни лица. Съставени са актове.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Yd
    Ydar na godinata
    0 0
    17:03, 12 ное 2014
    30 grama ekstazi i 50 grama amfetamin ... bravo razbihte prestupnosta i narko mrejite v bulgariq trqbva da vi ovelichat zaplatata pone dvoino vse pak tova e nai golemiq ydar
Последни новини