От х:

Днес в x:

Отличиха много кауни

Сергей Трайков от „Враца, където гарга не каца“

Повече от една дузина „кауни“ бяха номинирани, а 15 отличени,  в традиционния международен хумористичен конкурс „Златният Каун“ организиран от Янко Митев и Общината. Актьорът е традиционният водещ, той презентираше по холивудски участниците. Половината не дойдоха по обективни и субективни причини. След повече от 2 часа остроумия в залата на Театъра бяха отличени баш кауните по категории:

 

Най-добрия от добрите е Митко Динев от Стара Загора отличил се с над 1000 написани епиграми плюс други сатирични творби. Динев е бизнесмен и затова отсъстваше от мероприятието. Бил във Франция. Наградата щяла да му бъде връчена след месец.

 

Хора с повече свободно време се явиха и бяха наградени. За Поезия, каун № 1 стана Петър Софрониев за песента „Всичко ми е наред“. Светла Йонкова бе втора, хасковлийката Росица Станева и Калина Щерева от Търново-3-ти. За проза първи е Сергей Трайков от „Враца, където гарга не каца“. Врачанинът обаче свил гнездо в София.

 

Първа награда за афоризъм отиде у сърбин, който естествено се казва Горан, в случая Чаличанин.

Наградата за млад автор отиде у 12 годишната Михаела Нанева. Специалната награда за даровитото дете бе дадена от фирма ESCOM.

 

Г.Христов

Горан Чаличанин
Музата на ESCOM, 12 годишната Михаела Нанева
Баш кауна липсва
Петър Софрониев-поезия
Една от атракциите-19 годишен илюзионист от Димитровград остави без сутиен хаджийката Кака Снежка
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини