От х:

Днес в x:

БСП Хасково: Бюджет 2020 е на застоя

    Бюджетът на страната за следващата година е бюджет на застоя. Така определят най-важния финансов закон в страната хасковските депутатите от БСП.

    Смиляна Нитова, Виолета Желева и Никола Динков отчетоха днес работа на парламентарната група на левицата през изминаващата 2019 година. Те сложиха акцент върху предложенията, които са направени от БСП, но не са приети от НС.

    “Има дефицит на политики и реформи”, обобщи Виолета Желева по този повод.

    Тя припомни, че от БСП са настоявали за повече финансови средства за общините. Не е възприето и предложението за преизчисляването на пенсиите, получени до 2016 г.и повишаването им с 20%.  Без “зелена светлина” е оставено и настояването за увеличението на сумата за нощния труд с 35% от всеки отработен час. Тази ставка е непроменена от 2007 г. и е 0,25 лв. на час, посочи Желева. БСП предлага и данъчно облекчение за хората до 26 години -те да бъдат освободени от данъци или да получават своето пълно възнаграждение.  Като положителни усилия все пак Желева посочи повишаването на възнагражденията на социалните работници по настояване на БСП с 15 процента.

    Като член на бюджетната комисия Никола Динков коментира, че по изчисления на НСОРБ през 2020 година на общините ще им са необходими допълнително 100 млн.лв. основно за рехабилитация на четвъртокласната пътна мрежа. Това е необходимо, защото две трети от тази мрежа е в лошо или много лошо състояние. 

    Смиляна Нитова припомни, че през настоящата година депутатите от "БСП за България" са внесли 55 законопроекта и с тяно участие са изработени още 10. 
     

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      14
      14/88
      9 -4
      08:21, 17 дек 2019
      долу б к п
    • 2
      .
      .
      7 -4
      09:56, 17 дек 2019
      Как изобщо съществува социалистическа партия в това поколение е извън моите граници на мисли
    • 3
      На
      Наблюдателен
      5 -1
      12:19, 17 дек 2019
      Смиляна Нитова да каже защо гласува против решението на парламентарната група на БСП и подкрепи избирането Сотир Цацаров. ВЪН ПРОДАЖНИЦИТЕ ОТ ПАРТИЯТА.
    Последни новини