От х:

Днес в x:

Забравили в пациентка 30-см дренажна тръба

35-годишната пациентка от френския град Ажен Илхам Куейд пострада от небрежност на хирурзите. Докторите забравили по време на операция в тялото й 30-сантиметрова дренажна тръба, пише ИТАР-ТАСС, като се позовава на местен вестник.

Жената живяла с тръбата години наред. За първи път болката започва през 2006 г. в левия бъбрек. Приели я за операция, след която минал доста дълъг възстановителен период, но предоперационните болки останали и жената дори отслабнала с 10 кг. Открили инфекция на пикочните пътища. Предписали й противовъзпалителни лекарства, но те помогнали временно, а болката се засилила.

Адвокатът на жертвата Лоран Бруно разказва, че заради болки жената отново е настанена в болница през 2010 година, направили й рентген и й предписали антибиотици, но потърпевшата отказала, тъй като била бременна в последния месец. В деня след раждането й били проведени редовни медицински прегледи. Гинекологът забелязал на рентгена чужд обект и няколко часа по-късно хирурзите отстранили от жената тръбата за дренаж на бъбреците.

Операцията, за щастие, била успешна. Майката е подала жалба до прокурор и иска наказание за небрежност от страна на лекарите.  "Медицинският инструмент, както се оказва, е бил открит по време рентгенов преглед в началото на 2010, но никой от лекарите дори не предположил, че той може да е причината за болката", казва адвокатът Бруно.  Все още не е известно каква компенсация ще получи пациентката от болницата за очевидната медицинска грешка.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини