От х:

Днес в x:

Хлапето с мотора от снимката в Haskovo.net катастрофира

Малкият Ерджан бръмчи с мотора си в центъра на Хасково. Снимката е от 24 август

12-годишният Ерджан Сунай Рашид, който бе сниман през август да бръмчи с мотор из центъра на Хасково, е катастрофирал на кръстовището на булевардите „Освобождение“ и „Илинден“, научи Haskovo.net. От пресцентъра на МВР в Хасково потвърдиха за инцидента и уточниха, че това е станало на 5 септември, само десетина дни след публикацията за невръстните шофьори. На 24 август показахме как хлапето на видима възраст 10-12 години, чието име тогава не знаехме, необезпокоявано бръмчи из центъра с мотора си.

При инцидента на 5 септември малкият шофьор се опитал да изпревари отдясно спрелия на светофара „Фиат Пунто“. Шофьорът на колата не го забелязал и предприел завой надясно, при което е ударил хлапето. Моторът на малкия е помлян при катастрофата, но Ерджан се е отървал с охлузвания и леки травми.

На баща му е съставен акт за преотстъпването на мотора на неправоспособен, уточниха от МВР Хасково. Глобата за това нарушение е от 100 до 300 лева.

Публикацията на Haskovo.net от 24 август предизвика много коментари във форума, както и реакцията на „Пътна полиция“. Униформените са издирили момчето от втората снимка в публикацията, от която се вижда, че кара без каска. Момчето е било глобено. Малкият Ерджан, или по-точно – баща му, обаче отървал глобата, защото управляваният от него мотор беше без регистрационна табела и катаджиите не успели да го открият.

Материалът от 24 август можете да видите тук.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини