От х:

Днес в x:

Бизнес инкубатор за 1 млн. eвро отглежда млади фирми

Внгелис Мансулис, Михаилис Капетис и Христос Созополос (отляво надясно) заедно с Ани Пеева от РСО "Марица"

От безплатни офис, интернет, склад,обучение, консултантски и юридически услуги ще се възползват 10 прохождащи хасковски фирми. Безвъзмездната подкрепа на малкия и среден бизнес ще бъде осигурена по проект на РСО „Марица“ на стойност 1 049 030 евро. Той се финансира по програма за Европейско териториално сътрудничество България-Гърция.

Партньори на сдружението са община Хасково, Местният съюз на общините и областите Еврос, Гърция, Асоциация Източна Македония и Тракия, Гърция. На среща днес се събраха представители на организациите - Христос Созополос, Михалис Капетис и Вангелис Мансулис.

По проекта ще бъде създаден бизнес инкубатор, който ще стимулира предприемачеството в двата погранични района. Така ще се подпомага бизнеса на прохождащи фирми, подбрани след проучване. Предстои да се изготвят и правилата за техния подбор. Инкубаторът ще се помещава в сградата на закритото училище в село Клокотница.

Фирмите ще бъдат подпомагани за определен период от време, докато укрепнат финансово, след това на тяхно място ще влизат други новосъздадени предприятия.

Проектът ще приключи през февруари 2013 година.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини