От х:

Днес в x:

Атаман още чакал парите за ланшния сняг, иска новия

Комисията по търга отваря офертите на кандидатите за снега на Хасково

Фирмата на бившия заместник областен управител Мехмед Атаман - „Атастрой“ все още не е получила парите за ланшния сняг, но кандидатства и на тазгодишната обществена поръчка за зимно почистване на Хасково. Другият кандидат е софийско сдружение - „Грийнпартнърс БКС“. Офертите на двете фирми бяха отворени днес в общината. Отварянето на пликовете стана в присъствието на пълномощници и на двамата кандидати. Представителката на „Атастрой“ призна, че все още чакат от общината парите за миналогодишната поръчка, но отказа да коментира защо отново кандидатстват за зимното почистване. Справка в сайта на агенцията по обществени поръчки обаче показва, че по информация от общината на „Атастрой“ са били изплатени 28 882.6 лв. без ДДС за изпълнението на миналогодишния договор.

Самият Мехмед Атаман не бе открит за коментар.

Другата фирма, която чисти Хасково от снега миналата зима - „Арис“ ЕООД, изобщо не е подала докумнети за участие в търга тази година.

Тазгодишната поръчка за чистенето на снега е на обща стойност до 300 000 лв., двойно повече от лани. Обособени са три позиции. Първата е за снегопочистване, опесъчаване и зимно поддържане на общинската пътна мрежа с дължина 106,440км. Прогнозната цена за тази дейност, предвидена в поръчката, е 94 863 лв.

Втората зона включва северната и североизточната част на града, кварталите: "Орфей I", "Орфей II", "Ручока", "Център", "Възраждане". "Дружба I", "Дружба II", "Република", "Изгрев" и "Куба". Прогнозната цена за снегопочистването е 64 449 лв.

Третата зона включва улиците в на южния и югоизточен район на града в следните квартали: "Каменни", "Хисаря", "Бадема", "Училищни", "Воеводски", кв."Болярово" и "Градска градина". Предвидените пари за чистенето на този район от Хасково са 137 973 лв.

„Атастрой“ кандидатства на първа и трета зона, а софиянци – и за трите. До дни комисията по търга трябва да се произнесе коя фирма ще чисти Хасково и за кои точно райони ще отговаря.

Тодор Кръшков

Представителката на "Атастрой" (вдясно) призна, че още не са получили парите за ланшния сняг от общината
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини