От х:

Днес в x:

Американските военни в Сирия готови за руски удари

Те имат право да се отбраняват при атака и могат да действат без разрешение на правителството, цитира военни източници СNN

Американските военни са се подготвили за удар на Русия по "техните" територии в Сирия. По думите на източниците на  СNN, за седмица руската страна е предупредила два път за възможен удар по контролираните от Вашингтон територии. Според тях Москва смята, че има незаконни въоръжени формирования под американска защита. Предупрежденията безпокоят военните, че могат да попаднат под руските удари на сирийска територия.

Основно притесненията идват от базата на САЩ и коалиция в провинция Хомс. Вашингтон е притеснен, че Русия може да нанесе въздушни удари в източната част на Средиземно море, където има отряди на опозицията и американските военни да будат въвлечени непреднамерено в конфронтация. Те имат право да се отбраняват при атака и могат да действат без разрешение на правителството, цитира военни източници СNN. "Най-настоятелно ги съветваме (руските ВКС) да останат далеч от Ет-Танф, готови сме за ответни действия".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини