От х:

Днес в x:

2500 лв. общинска субсидия за хасковски клуб, подготвил олимпиец

2500 лв. за подготвен състезател участник в Олимпийски игри ще е общинската помощ към спортния му клубв Хасково.

Сумата е част от заложените критерии за оценка по Общинската наредба за условията и критериите за финансовото подпомагане на спортните клубове.

Пари за квоите клубове ще носят състезатели и които участват в Световни първенства-по 2000лв., в Европейско и Балканско-по 1500 и 1000 лева. Самото включване в тези престижни състезание също ще носи точки за клубовете.

За финансово подпомагане на дейностите могат да кандидатстват само спортни клубове, които са регистрирани чу действат на територитяа на община Хасково и отговарят на изискванията на Закона за физическото възпитание и спорта.

Трябва да са членове на съответната лицензирана спортна федерация и да са вписани в централният регистър на Министерството на младежта и спорта или Български футболен съюз. Общинското финансиране ще е само за действащите клубове с активен тренировъчен процес и участие в състезания, включени от съответната лицензирана спортна федерация в държавния и международен спортен календар. Освен това при кандидатстване за субсидията клубовете не трябва да имат финансови задължения към общината и държавата, освен ако е допуснато разсрочване или отсрочването им .

Кандидатстването за сибсидиите е отворено от днес, уточниха от общинската администрация. Крайният срок за приемане на документи е 26 юни 2018 година.
Необходимо е към документите да бъде приложено придружително писмо, което включва – име на клуба, адрес, Булстат, подпис и печат на председателя. Клубове, които не предоставят изискуемата документация по Наредбата и в срок няма да бъдат допуснати за финансово подпомагане. 

 Haskovo.net
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Haskovo.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 19.03.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини