18 °C

Учат деца как да помогнат на ранено диво животно

Деца от Хасково научиха днес за опазването на околната средата и се запознаха със защитените видове животни. Това стана при посещението им в Регионалната инспекция по околната среда и водите Хасково /РИОСВ/. Заниманията за учениците от 1 до 4 клас са част от програмата на „Забавно лято“ на Младежкия център.

Записалите се в летните занимания 100 деца бяха разделени на две групи. Те изгледаха презентация как да реагират и помогнат на ранено диво животно, научиха и как да спасят новоизлюпено птиче. На тази тема имаше и беседа, в която любознателните деца взеха активно участие, отговаряйки на редица въпроси.

Специалистите от РИОСВ бяха подготвили за децата занимателно-образователна игра. Всяко от тях трябваше да познае защитен вид животно от картинка, която не вижда, като задава насочващи въпроси, на които останалите деца отговаряха с „да“ или „не“.

Утре в програмата на „Забавно лято“ е включено посещение при зъболекар, който ще ги запознае с профилактиката, а в петък ще посетят терариума в Минерални бани.

Haskovo.net


1 Коментар

Хороскоп за 26.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия

Случаен виц

Последни новини