От х:

Днес в x:

11 °C

САЩ няма да толерират повече хроничните нарушения в търговията, отсече Тръмп

САЩ няма да търпят "хронични нарушения на търговията" от която и да било страна, която "пренебрегва правилата, за да получи предимство" в областта на търговията. Това обяви американският президент Доналд Тръмп в речта си на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанския форум за икономическо сътрудничество (APEC).

Той отново обвини Китай и "много други" страни, че "се възползват" от САЩ с техните "нечестни" търговски практики. Тръмп обаче отново потвърди позицията си, че не обвинява тези страни, а предишните американски администрации, които не са успели да сторят нещо по проблема.

Тръмп отбеляза, че Вашингтон иска да влезе във "взаимноизгодни" двустранни търговски отношения с всяка страна в Индо-тихоокеанския регион, които са готови да се придържат към правилата на Световната търговска организация (СТО) и че САЩ очакват от всички страни "точно да следват правилата".

"Очакваме пазарите да бъдат отворени в еднаква степен и от двете страни и че частната индустрия, не правителствените плановици, ще насочват инвестициите", настоя Тръмп, като добави: "Не можем да постигнем отворени пазари, ако не гарантираме справедлив достъп до пазара."

Американският президент посочи, че САЩ нямало да влизат в каквито и да е големи търговски споразумения, тъй като такива сделки ще ни "вържат ръцете".

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини