От х:

Днес в x:

Дни преди патронния празник на СУ „Йордан Йовков“

Вече 60 години едно училище сее семената на знанието в родопския слънчев Кърджали. 60 поколения български граждани поемат своя път от класните стаи на СУ „Йордан Йовков“.

 И тази година програмата „Йовкови дни“ е богата и вдъхновена от неповторимия писател и човек – патрона на училището Йордан Йовков. В навечерието на празника коридорите на школото приютиха  изложби от рисунки, предмети на приложно изкуство и фотографии от Националния конкурс „Магията на красотата“. В междучасията се презентират видеоклиповена тема „Моята среща с Йовков“от 23.10 до 09.11 2017. За първия ден след есенната ваканция са предвидени конкурс рецитал „ Моята България“ и „Героите на Йовков оживяват“ – парад на Йовкови герои. На 07.11 учениците ще проведат час на класа на тема „Ние познаваме живота и творчеството на Йордан Йовков“.

Особено емоционални бяха дните 30 и 31 октомври, когато ученици от начален етап и техните родители участваха в „Семейно междучасие“ – спортни игри с родители и ученици.

Заключително тържество за награждаване на участниците в Националния конкурс „Магията на красотата“ ще се проведе на  09.11. 2017 г. в Дом на културата от 11часа. Като изключителна чест СУ „Йордан Йовков“ приема включването на конкурса „Магията на красотата“ в календара от дейности на МОН за 2017/2018 учебна гадина. С чувство на задоволство споделяме, че Националният конкурс „Магията на красотата“ стана повод ученици творци от цялата страна да споделят своя талант. Конкурсът предложи  пет раздела:  за литература, за рисунка, за приложно изкуство, фотография и видеоклип и се радва на голям интерес от цялата страна. За наградите / таблети, МР-3, енциклопедии икниги / се състезаваха 96 литературни творби, 63 фотографии и 85 картини. Протокол за наградените ще бъде публикуван на сайта на училището. Каним всички участници в конкурсите на заключителното тържество за награждаване на 9 ноември в Дом на културата – Кърджали от 11часа.

ИНФО Клуб School days    

СнимкиКлубФОТОграфия

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини