От х:

Днес в x:

Читатели: потрошиха ни блока, санират ни от 6 месеца

    Живеещи в блока на ул. „Червена стена“ 15 се жалваха от санирането и фирмата-изпълнител. Един от обитателите на блока заяви, че санирането започнало още пред 6 месеца, по думите му трябвало да приключи преди 3 месеца, а все още е доникъде.

    При репортерска проверка на място обаче живеещите се оплакаха от още много неща. До обекта няма поставена информационна табела, каквото е задължително за всеки строителен обект, включително по програмата за енергийна ефективност. На нея трябва да е посочена фирмата-изпълнител, началната и крайната дата на ремонтните дейности. Такава табела липсва, а работещите по сградата трима мъже дори не знаеха името на фирмата, която изпълнява обществената поръчка. С несигурност един от тях назова име на фирма, но на посоченият в интернет телефон за контакти отговаряше служителка от счетоводния отдел. Тя заяви, че не е упълномощена да предостави номера на управителя на фирмата.

    Единственият телефонен номер за връзка с фирмата е изписан на съобщение за достъп до апартаменти за подмяна на дограма. На посочения телефон обаче никой не отговаря.

    Площадката пред блока е като бойно поле, видя репортер на Haskovo. net. Явно строителните отпадъци не са чистени дълго време. Освен това живеещите в блока недоволстваха, че при ремонта на терасите работниците хвърляли от високите етажи стъкла и метални решетки, отрязани от перилата. „Имам малко дете, тича непрекъснато, можеше да пострада“, заяви една от обитателките в блока, която отказа да се представи. Работниците дори ѝ счупили стъклото на апартамента при изхвърляне на метална решетка. „Падайки, желязото рикошира в скелето и полетя към прозореца ми“, каза младата жена.

    Тя допълни, че климатикът ѝ бил повреден от работниците при демонтирането му. По думите ѝ служителите от фирмата искали да им се плати за монтаж и доливане на фреон, който изтекъл при сваляне на тръбите. Освен това хасковлийката заяви, че ѝ изчезнали няколко скъпи кафе машини, съхранявани в склад под терасата ѝ на първия етаж. „Помещението беше заключено, те обаче разбили долната част на терасата, без да ни предупредят, при което машините изчезнаха“, допълни хасковлийката.

    От община Хасково обещаха да извършват проверка по случая, резултатите от която ще станат ясни в понеделник.

    Haskovo. net.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (31)

    • 1
      Ня
      някои си
      34 -2
      11:02, 17 сеп 2017
      Орфей 6 е същото положение 4 ти месец
      • Пр
        Пропадането е явно
        12 -5
        07:42, 18 сеп 2017
        Няма такава държава, няма такъв пропадащ град, няма такъв смот......н кмет.
    • 2
      Км
      кмета
      30 -63
      11:19, 17 сеп 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • На
        На кмета звънците
        6 -5
        10:30, 18 сеп 2017
        Безплатно е само сиренето в капана за мишки. Лепенето на изолацията живущите ще си я платят многократно и горчиво ще съжаляват. Ще платят за саниране а ще получат стиропор.Очаквам до няколко години падане на блокове защото не се прави никакво конструктивно укрепване да не говорим че тези които са минавали по жилищата да обследват за конструктивни дефекти са некомпетентни иначе не биха подминали действията на домораслите архитекти които са съборили носещи стени за да разширят апартаментите си.Вече има пукнатини по завършени блокове.Във блокове където е имало пукнатини в апартаментите не са се взели никакви мерки за разкриване на проблема а точно това означава конструктивно обследване и после укрепване.Мисля че няма заблудени че ако не е от следващата година то след това ще плащат по-високи данъци и то не със 5-10лв повече.На печелившите честито!!!Това е целта повече приходи в държавата че 2020г субсидиите спират а трябва да има пари за крадене от инфраструкторни проекти и за династичните държавни и местни хрантутници “администрации„
    • 3
      Ка
      какво значи безплатно
      55 -18
      13:00, 17 сеп 2017
      Безплатно е само за собствениците на апартаменти. Всички хора в държавата ще платим през данъците санирането на групата щастливци, живеещи в блоковете които се санират. Санирането трупа дългове на държавата! За кого беше необходимо това?
      • Да
        данъчен
        32 -19
        18:48, 17 сеп 2017
        Какви дългове ти трупа, бе труп?! Държавата пак ще изхарчи парите от данъците ти и данъците ми , по-добре е да ги даде на конкретни хора за благоустрояване отколкото да ги зарие в Цанков камък Белене или да ги даде на Доган и Курнелия Нинова за това че са консултирали крадливата приватизация. Хайде като почнете с тия вашите данъци. Все едно ако не санираха щяха да ви върнат данъците?! Тук темата е друго: за некадърните фирми на които насила им намират работа и те пак не могат да организират хората си и да ги накарат да работят.
      • Ах
        аха
        26 -5
        22:26, 17 сеп 2017
        Ясно, тебе са те санирали. Ама колко сте това санираните - 5% от хората в България. Е, нормално ли е на 5% от хората да се правят такива подаръци, а на останалите - нищо. Не одобрявам неща от рода на Цанков камък, но и не одобрявам заради 5% от българите да увеличаваме дълговете с 2 милиарда вече. Санирането би било хубаво нещо ако удължаваше живота на блоковете, само че това се превърна в една топлоизолация и боядисване. Не оспорвам, по-красиво стана, но живота на блоковете не се удължи само определени фирми се скараха кой ще вземе през подставени лица повече поръчки. Да не говорим че като вземеш поръчка и трябва да върнеш нещо, нали ме разбираш.Е, какво излезе. Да ти го кажа с две думи. Намериха си какво да направят за да изкарат от там едни големи пари и да си приберат определени проценти, а иначе държавата направи 2 милиарда дългове. Обясни ми кое му е хубавото на санирането. На тебе апартамента ти е станал ремонтиран, боядисали са ти входа - чудесно, ама аз нищо не усетих. А който си организира цялата работа си прибра достатъчно пари, само дето натрупахме и като държава още 2 милиарда дългове.
    • 4
      77
      777
      42 -15
      13:15, 17 сеп 2017
      Kрадцииииии от гроб
    • 5
      Жо
      Жорко Пеев
      22 -35
      13:47, 17 сеп 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Jo
        John
        8 -11
        14:44, 17 сеп 2017
        Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
      • Пе
        Пейко Жорков
        24 -9
        18:55, 17 сеп 2017
        жорко и черния узенджовец сега пият бира в Германия така се харчат вашите пари хасковлии. А що се отнася до културата ако янко кауня и гуспата са ви културата по добре без нея. иначе това че всемогъщия Иванов ви крадеше и ви извиваше ръцете много бързо го забравихте. По добре три сменени прозорци на няколко апартамента в Орфей отколкото никому ненужни баби Яги и Сови за кеф на узунджове. и не се радвайте сега на хобито му скъпи стари коли- ето тези работи той си ги купи лично за себе си с вашите данъци. А пейко жорков отдовна е на хранилка при узунджовеца вие него не го мислете за писания получава парички.
      • Ян
        янко митев
        3 -3
        08:48, 18 сеп 2017
        Май статията е за саниране? Доколкото знам аз не се занимавам с това.Ама защо ви е страх толкова много от мене не знам?
    • 6
      Не
      Не мога да повярвам
      31 -20
      14:58, 17 сеп 2017
      Не вярвам на очите си какви глупости пише Жорко Пеев. Тоя квото и да му сменят акъл в главата му няма да могат да сложат. Божеее интелигенцията по време на Г. Иванов била на ниво .... божеееее, тоя не е добре! Крадял интелигентно ..... нямам думи. Абе, отрепко заври се някъде и не прави такива изказвания. Това че новите не са по добре от старите не означава че трябва да се върне стария крадец! Крадеца е за затвора! Хубаво го запомни. Така си прибираше апетитни парчета земя и ги продаваше за милиони... това че няма справедливост и нормални институции и не са го прибрали още не означава че пак ще го изберем да стане кмет! Ама защо ли се учудвам. Нали такива като тебе заработват добре от такива като него. Ами и ти имаш душичка и ти искаш джип да караш, пък не ставаш за нищо, но и това явно е професия, мръсна, но професия
    • 7
      Гр
      Гражданин
      20 -11
      15:38, 17 сеп 2017
      Саниране - превърнаха прохладния 10 блок, с червените, специални дишащи тухлички, в парник. Непоносимо е без климатик, като си влизаш те лъха усещането на запареност без въздух. Очаква ни кошмар за цял живот. На кого да се оплачем. Няма на кого. Спрете с това безпредметно трошене на пари, с което съсипвате живота на хората. Самурайски блока с хората вътре. Най- напред смениха вратите на междуетажните тераси и им взеха дръжките, че разпускаха терасите там и започнаха да съберат стените. И ние вътре в блока. Обринахме се, почнахме да кашляне, не можем да се излекуваме и ни останаха хронични алергии за спомен. А терасите ни високи - бункери, не жилища.
      • Гр
        Гражданин
        13 -5
        15:39, 17 сеп 2017
        Блок 10 в кв. Орфей, нали? Съгласен съм.
    • 8
      Гр
      Гражданин
      9 -10
      15:49, 17 сеп 2017
      Саниране - превърнаха прохладния 10 блок в кв. Орфей, с червените, специални дишащи тухлички, в парник. Непоносимо е без климатик, като си влизаш те лъха усещането на запареност без въздух. Очаква ни кошмар за цял живот. На кого да се оплачем. Няма на кого. Спрете с това безпредметно трошене на пари, с което съсипвате живота на хората. Санираха блока с хората вътре. Най- напред смениха вратите на междуетажните тераси и им взеха дръжките, че разчукаха терасите там и започнаха да стържат стените. Прах - страшна работа! И ние вътре в блока. Обринахме се, почнахме да кашляме, не можем да се излекуваме и ни останаха хронични алергии за спомен. А терасите ни високи - бункери, не жилища.
    • 9
      Ди
      Динко Динев
      14 -9
      16:06, 17 сеп 2017
      Винаги ще бъда политическа подлога и федероска на ГЕРБ! Фамозен политико-хамелеон съм!
    • 10
      Ми
      митю
      10 -11
      18:03, 17 сеп 2017
      Блоковете си бяаа толко убаи ко им тряаше да ги праят тъпи гербажии !!!!!!!!
    • 11
      Ди
      Динко Андасоров
      8 -3
      20:02, 17 сеп 2017
      Кво става ба хасковлии
      • Ди
        Динко Андасоров
        1 -4
        20:13, 17 сеп 2017
        Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 12
      Д-
      д-р Дмитрий Мундарефф
      8 -1
      20:18, 17 сеп 2017
      В изкуството на медицината наричаме това идиотизъм от висшо естество
    • 13
      To
      Tonich
      13 -4
      07:46, 18 сеп 2017
      Те това е саниране по герберастки !
    • 14
      Гр
      гражданин
      11 -3
      09:41, 18 сеп 2017
      Добре, като е толкова лошо санирането - ЗАЩО подадохте документи да ви санират, все едно насила са ви санирали?
    • 15
      Di
      Dimo
      10 -1
      10:14, 18 сеп 2017
      Като ви чета коментарите все повече се убеждавам, че сме просто сме си кофти народ и с този манталитет нямаме никакъв шанс да достигнем средноевропейски стандарт на живот.
    • 16
      Ай
      айде пък ти
      5 -4
      10:51, 18 сеп 2017
      Какво са ти виновни хората.Като казаха саниране, добре, ама да бяха оправили проблемите на блоковете, защото нали се сещаш че след още малко време ще трябва да ги събаряме.Те имат определен срок живот. Да ги бяха оправили да им удължат живота.А те ги облепиха и ги боядисаха. Няма лошо, още известно време ще е красиво. Ама бива ли толкова пара да се потроши за едно боядисване и топлоизолация. Ами ако догодина вземат да им се отлепят плоскостите, а? Ще стане такъв резил ако това се случи ..
    • 17
      Хе
      Хе
      4 -4
      13:00, 18 сеп 2017
      Програмата, по която се санира е свързана с мерки за енергийна ефективност! Не разбирам защо има очакване за конструктивно укрепване... А доколко ефективност е налице не мога да коментирам, понеже не съм от санираните, факт е, че който може си поставя изолация и дограма с цел да намали разхода за отопление и пр., би трябвало поне такъв резултат да има!
      • Не
        неееее
        6 -3
        15:02, 18 сеп 2017
        Не подвеждай хората. Какви мерки по енергийна ефективност. Не лъжете, държавата влиза в дългове заради санирането. Това не се прави по европейски програми.
      • Хе
        ХЕ ХЕ
        0 -2
        13:01, 20 сеп 2017
        Защото пълничката госпожа министър на регионалното развитие Лиленцето Павлова преди започването на програмата разясняваше как щели до се сменят главни щрангове да укрепят сградите където е необходимо и т.н.Нима няма значение дали водата ще тече по метални тръби или ПВЦ .Не е нужно човек да има кой знае какво образование за да знае че металът е по-топло проводим от пластмасата което има отношение към енергийната ефективност. А мнението ти за конструктивното укрепване не си струва да го коментирам.Горе съм писал защо хората би трябвало да очакват да го правят.Но управляващите на това разчитат -късата памет-невъзможността ни да се обединим да си отстояваме правата . Саниране не означава само лепене на стиропор . Сега изясни ли ти се„Хе„?
    • 18
      Ив
      Иван
      9 -2
      13:12, 18 сеп 2017
      Защо ми говорят за табели и други глупости,а не кажат най важните пропуски.Лошо обръщане на прозорци и тераси,незапълнени фуги,дупки.Немарлива и некачествена работа.
    • 19
      Ne
      Nemesis
      3 -1
      13:39, 18 сеп 2017
      все още няма електричество в стълбището ?

      мазето е особено "специално" в тази къща :-(
    • 20
      Jo
      John
      3 -4
      13:44, 18 сеп 2017
      и циганите са недоволни от безплатното саниране!

    Още новини

    Последни новини