От х:

Днес в x:

От септември ще имаме близо 200 иновативни училища

Първият списък с иновативни училища в страната вече е одобрен, стана ясно днес на заседание на Министерси съвет. Учебни заведения са общо 184 и са одобрени от Комисията за иновативните училища.

Иновативните училища трябва да бъдат модел на модерното училище , в което учениците да подобряват резултатите и критичното си мислене чрез иновативни образователни процеси, методи на преподаване, училищно лидерство и учебни програми.

От началото на новата учебна година 45 от одобрените училища ще разработват и въвеждат иновативни елементи в организацията и съдържанието на обучението. Други 51 училища ще повишават качеството на образованието, чрез организиране на управлението, обучението и образователната среда, 88 училища ще използват нови методи на преподаване, а 14 ще разработят по нов начин учебното съдържание, учебните програми и учебните си планове.

Одобрените училища са девет начални, 67 основни, пет обединени, 51 средни, 30 профилирани гимназии, 21 професионални гимназии и един колеж. От всичките 184 училища в списъка 22 са държавни, 129 са общински и 33 са частни.

Проектите в училищата иновативните процеси ще бъдат с продължителност до четири години. Резултатите ще подлежат на постоянен мониторинг. Не са допуснати проекти, чрез които се внушават верски убеждения.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини