От х:

Днес в x:

РЗИ докладват на министъра ситуацията по региони всеки месец

Ежемесечни доклади за ситуацията по компетентност ще изпращат в Министерството на здравеопазването всички 28 Регионални здрави инспекции от страната. Тоталният мониторинг е по разпореждане на здравния министър проф.Николай Петров. Указанията са дадени от него по време на работната среща в понеделник, на която присъства и шефът на Хасковската здравна инспекция д-р Соня Димитрова.

Във връзка със стартиращия летен сезон от РЗИ се очаква засилването на контрола на питейните и водите за къпане, на храните и на шума, както и мониторинг на персонала на обектите с обществено предназначение.

Министърът разпореди на здравните инспектори внезапни проверки по зададените приоритетни теми.

В дългосрочен план МЗ ще направи анализ на дейността на всяка регионална инспекция, като очаква от директора й да мотивира всеки разходен лев.

Междувременно стана ясно, че в Бежанския лагер в Харманли е извършен мониторинг на пребиваващите за проследяване на случаи на туберкулоза. 368 от пребиваващите в бежанския център на възраст над 16 години и част от обслужващият персонал, са минали преглед с мобилен флуорограф. Засега няма данни за положителни резултати, посочи д-р Соня Димитрова.

По най-наболялата тема за Хасково-тази с качеството на водата, шефът на местното РЗИ посочи, че има уверението от изследващите пробите на питейната вода за алфа активност, че те ще са готови в петък.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини