От х:

Днес в x:

РСУО - регион Асеновград кандидатства с проект по ОП "Околна среда" 2014-2020 г.

Регионално сдружение за управление на отпадъците - регион Асеновград, включващо общините Асеновград, Първомай, Куклен, Садово и Лъки, подготвя проектно предложение за кандидатстване по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Комбинирана процедура за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталации за предварително третиране на битови отпадъци“.

Целта на проекта е намаляване на количеството депонирани битови отпадъци чрез осигуряване на допълнителен капацитет за предварително третиране на смесено събрани битови отпадъци и за разделно събиране и рециклиране, чрез компостиране на зелени и/или биоразградими отпадъци.  

Изграждането и въвеждането в експлоатация на компостираща инсталация и осигуряването на разделното събиране на отпадъците ще допринесе за изпълнение на целите, заложени в българската нормативна уредба и в Националния план за управление на отпадъците, за ограничаване до 2020 г. на количеството на депонираните биоразградими отпадъци до 35% от общото количество на същите отпадъци образувани към 1995 г.

Във връзка с това представяме Община Асеновград предоставя информация относно това, какво представлява процеса на компостиране и анкетна карта за проучване нагласите на населението, което ще бъде обслужвано от инсталацията за компостиране.Те могат да бъдат намерени и попълнени в общинския Информационен център.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини