От х:

Днес в x:

39 лекари от Хасково преминаха обучение по спешна медицинска помощ

    39 лекари от МБАЛ-Хасково преминаха специфично обучение по спешна медицинска помощ.

    Обучението бе извършено от медици от УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив - проф. д-р Чавдар Стефанов и главните асистенти д-р Ивайло Минев и д-р Георги Павлов, които са водещи специалисти в областта на анестезиологията и интензивното лечение в България.

    МБАЛ-хасково изпълнява договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по процедура „специфични обучения“ по оперативна програма „развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. за изпълнение на проект на тема „специфично обучение по спешна медицинска помощ за нуждите на „МБАЛ-Хасково“ АД”. Общата стойност на проекта е 183 826.50 лева.

    Проектът се съфинансира от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд (109 376.77 лв.), както и от националния бюджет на Република България (19 301.78 лв.). Собственото участие на болницата е в размер на 55 147.95 лв.

    Основната цел на проекта е повишаване на компетентността на медицинския персонал на болницата при извършване на специализираната му дейност при лечение на високорискови пациенти.

    В рамките на проекта е проведено на специфично обучение на 39 лекари по спешна медицинска помощ. Те са придобили специфични теоретични и практически познания, квалификация и опит в различните съвременни области на медицината.

    Дейностите по проекта повишават значително квалификацията на лекарите, производителността на труда им, както и адаптивността им към новостите и съвременните най-добри практики при спешната медицина. Идеята е хасковските медици да могат да прилагат необходимата максимално ефективна спешна помощ на множество пациенти от областта и близките региони.

    Haskovo.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини