От х:

Днес в x:

Ограбиха жена в „Орфей”, 18-годишен задигна телефон в центъра на Хасково

За грабеж на жена и и кражба на мобилен телефон посред бял ден съобщава полицията.

Грабежът е станал днес в близост до квартал „Орфей”. Ограбената 57-годишна хасковлийка разказала пред униформените, че е била нападната в гръб от непознат мъж, който й издърпал дамската чанта, в която имало лични документи, личен телефон и около 100 лева.

Работата по случая продължава като полицията издирва нападателя .

18-годишен младеж от  хасковското село Узунджово пък е  задържан  за кражба на телефон на тейнейджър.

Потърпевшото  16-годишно момче разказва, че в петък  около 15 часа в центъра на Хасково, телефонът му бил поискат от непознат за него младеж, който го помолил за услуга с телефона, понеже му бил необходим за спешен разговор. 16-годишният тийнейджър му услужил и  тогава другият духнал яко дим. След подадения сигнал, хасковските криминалисти са го открили с инкриминираната вещ, която е иззета с протокол.

Данните за престъпленията, извършени на обществени места в Хасковски регион през миналата година показват, че делът им е 47 % от всички регистрирани.

Статистиката сочи, че повечето от тях стават в градовете. Над половината-60% от престъпленията, извършени на обществено място в градовете са разкрити, като за селата този процент е 64,5%.

Грабежите през изтеклата година са 44, от които половината са разкрити. Нападателите задигат предимно  пари, златни бижута, чанти и мобилни телефони. Осъдените лица за извършени грабежи на база постъпили статистически карти за влезли в сила присъди през 2016г. са 13.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    At
    ATAKA
    23 -3
    16:58, 12 мар 2017
    а защо не споменавате за МУРГАВАТА принадлежност на извършителите
  • 2
    Ми
    милиционерче
    5 -2
    21:54, 12 мар 2017
    В Хасково нямя пристъпност според статистиката на ЦАНКОФФФ
Последни новини