От х:

Днес в x:

Четири дирекции очакват кандидати в Община Хасково по „Старт в кариерата“

Четири места е заявила община Хасково по програмата „Старт в кариерата“, която се реализира от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта. Процедурата за набиране на кандидати за работа вече стартира и ще продължи до 18-ти ноември.

Инициативата дава възможност на млади висшисти на възраст до 29 години да работят 9 месеца през следващата година в министерства, агенции, областни и общински администрации и да натрупат трудов стаж и опит в своята специалност.

По програмата са обявени общо 2208 работни места. 1494 са в министерствата, институциите и техните агенции и териториални поделения. 55 свободни позиции чакат да бъдат заети в областните управи, а 659 са заявените от общинските администрации.

Обявените места са широкообхватни-търсят се младежи, завършили специалности от областта на социалните, стопански и правни науки, както и информатика, компютърни системи и технологии, комуникационна и компютърна техника, инженерни специалности. Работни места има и за специалисти в сферата на аграрните науки и ветеринарната медицина.

Четирите места, обявени от Общинската администрация на Хасково са в Дирекциите: Административно-правна, отговарящата за хуманитарните дейности и обслужване на населението, Архитектурата и в Европроекти и екология.

Желаещите могат да подават документите си в бюрата по труда. Условието за участие е тяхното образование и квалификация да съответстват на изискванията на заявените работни места по програмата. Практиката показва, че много от младите хора, започнали работа по програмата, в последствие намират редовно работно място в администрациите, където са постъпили по нея.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ми
    мина
    10 -2
    16:28, 25 окт 2016
    Пак ще с инаредят тяхни хора
    както още в самото начало си наредиха
  • 2
    K
    k
    3 0
    17:26, 25 окт 2016
    Къде става това записване та и аз да се запиша Търся работа като свещенник може и на половин щат другата половина от касичката
Последни новини