От х:

Днес в x:

Изправиха пред съда мъж, гърмял по съпругата, прострелял тъщата

    43-годишният Димитър Филипов застана пред Хасковския окръжен съд по обвинение в опит за убийство на съпругата си и нанасяне на две средни телесни повреди в Любимец.

    Подсъдимият и съпругата му Валентина Костова от много време били в обтегнати отношения. Жената дори го напуснала и се преместила при майка си Атанаска Костова, а двете им дъщери на 12 и 16 г. останали при таткото. На 26 април миналата година той взел ловната си пушка и отишъл пред дома на Янка Вангелакиева – леля на съпругата му. Димитър взел на мушка жена си Валентина, но в този момент майката и лелята се застъпили за Валентина. Така Димитър, вместо да улучи жена си, прострелял тъща си в десния крак, а сестра й била улучена в левия и в областта на корема. По-късно Димитър беше задържан, а съдът го остави за постоянно в ареста. Тогава той обясни пред магистратите, че не искал да убива нито съпругата си, нито тъщата, която според него постоянно се месила в отношенията им. Възнамерявал само да ги сплаши.

    Днес Димитър за първи път застана пред съда по повдигнатото му обвинение от прокуратурата. Двама му защитници – адвокат Смиляна Нитова и Георги Еленков не се явиха. Нитова била нередовно призована, според съседите й е в чужбина. А Еленков беше изпратил известие до съда с молба да бъде извинен, тъй като му се налагало спешно да замине за Виена и не можел да се яви на днешното заседание. Отсъствието на двамата юристи даде повод председателят на 5-членния състав – съдия Кольо Димитров да отложи делото, тъй като в този случай ще се наруши правото му на защита, описано в закона. Процесът ще продължи на 13 октомври.

    В залата се явиха и трите потърпевши жени с адвокат Гергана Караджонова. Защитникът обясни, че вече е депозирала молба до съда с искане за разглеждане на граждански иск от 220 000 лева. За днес не бяха призовани свидетели, тъй като процесът беше предвиден за предварително изслушване с възможност за съкратена процедура. Дотам обаче не се стигна. Според закона Димитър може да получи до 15 г. затвор и доживотен затвор без замяна.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Fe
      Fen
      16 -3
      14:15, 21 юли 2016
      Браво на момчето ,но не разбрах успял ли е или ,язък за опита!
    • 2
      Jh
      jhb
      13 -3
      16:20, 21 юли 2016
      Язък за него, сега нашият нереформиран съд ще му разкатае фамилията и ще повярва на бабите.
    • 3
      Се
      СЕЛЕНЖЕР
      7 -2
      19:08, 21 юли 2016
      И сега ловното дружество ще му отнемат билета заради слаба подготовка и неточна стрелба...
    Последни новини