От х:

Днес в x:

Белгия елиминира Швеция, а Ирландия хвана последния влак за осминафиналите

Изображение 1 от 2

    Белгия изпрати Швеция вкъщи с победа с 1:0 в двубой от група Е на европейското първенство. Успех със същия резултат записа и Ирландия срещу Италия и така грабна място на осминафиналите в последния момент. Интересното е, че и в двата мача головете паднаха почти по едно и също време.

    "Адзурите" си бяха осигурили първото място в групата с шест точки още в миналия кръг, а на второ място в крайното класиране завърши Белгия със същия актив, но и по-лоши показатели в прекия двубой.

    Третото място грабнаха ирландците, които станаха един от най-добрите трети отбори и също ще играят в преки елиминации за сметка на Турция, която се надяваше островитяните и шведите да загубят. "Тре кронур" завършиха на последно място с една единствена точка, а Златан Ибрахимович изигра последния си мач с националната фланелка.

    Така станаха ясни още три сблъсъка от осминафиналите: Уелс - Северна Ирландия, Унгария - Белгия и Франция - Ирландия.

    Въпреки че държеше класирането си в свои ръце Швеция не успя да си заслужи място в следващата фаза. Скандинавците започнаха доста мудно и днешния си мач, който бе първият им, в който отправиха удар в очертанията на вратата. По-опасните атаки през първата част бяха на белгийците, а пропуски направиха Ромелу Лукаку, Кевин де Бройне и Еден Азар. Най-доброто положение за северняците пък бе изстрел на Ибрахимович, който мина на сантиметри от страничния стълб.

    След почивката атаките на "тре кронур" се изостриха, но завършващият удар продължаваше да им липсва. В 62-ата обаче Ибрахимович прати топката в мрежата, а попадението му бе отменено заради много спорна засада. Шведите продължиха да търсят гола, но това отвори големи пространства за белгийците. Ромелу Лукаку направи два сериозни пропуска, но в 85-ата минута Раджа Наинголан все пак донесе победата на белгийците с мощен шут извън наказателното поле, с който парти топката в долния десен ъгъл на шведската врата.

    В другия мач Антонио Конте реши да даде почивка на много от титулярите си, което подтикна Ирландия да поеме инициативата. Идеите в атака на островитяните обаче бяха много ограничени и през първата част в типичен стил залагаха предимно на центрирания, които не доведоха до нещо сериозно.

    През втората част "адзурите" се събудиха и няколко пъти бяха близо до гола. Най-чистото им положение дойде в 77-ата минута, когато влезлият като резерва Лоренцо Инсинье уцели десния страничен стълб след изстрел от границата на наказателното поле.

    Ирландия стигна до така ценния гол, от който се нуждаеше пет минути преди края на редовното време, след като малко преди това Уесли Хуулахан направи непростим пропуск очи в очи със Салваторе Сиригу. Той поправи грешката си пускайки страхотен извеждащ пас към Роби Брейди, който изскочи зад италианската защита и засече топката в мрежата.

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини