От х:

Днес в x:

Борисов: Надявам се Патриотите да не дезертират като ДСБ

Ако на Патриотичния фронт им е мила сигурността и стабилността, нека да намерим разумно решение на въпроса с гласуването на българите в чужбина. Това каза премиерът Бойко Борисов в интервю за ТВ+.

Той обяви, че се надява Патриотите "да не дезертират като ДСБ".

"Аз разчитам на колегите от Патриотичния фронт и ще положа всички усилия да ги убедя, че това, което ще се направи като компромис, всъщност ще гарантира много по-голяма национална сигурност и тяхното присъствие и подкрепа на правителството ще е гарант за националната сигурност. Отколкото да отидем на поредна раздяла с хора, които уважавам, и което действително ще застраши националната сигурност. Разчитам и на тях да им е мила държавата", призова премиерът.

От думите му се разбра, че ГЕРБ държат да има възможност за разкриване на секции в чужбина навсякъде, където има над 40 души, заявили желание да гласуват.

За да илюстрира позицията си той разказа библейската притча за двете майки, които се карат за дете пред цар Соломон. "Цар Соломон им казал - разрежете го и ще има по половин за всяка. Вземи го ти, рекла едната майка, и той я припознал за истинската. У нас сега е същото - всеки гледа неговата си партия, а ГЕРБ се гърчи от всекидневни искания", допълни Борисов.

Отстъпките, които прави ГЕРБ, по думите му са, "за да се запази парламентарното мнозинство и стабилност". Затова Борисов не приема обвиненията в диктатура.

"Ние направихме правителство с 4 партии с изцяло диаметрално противоположни виждания, за да има правителство. Без ГЕРБ нито една партия или коалиция не може да управлява", подчерта премиерът.

Министър-председателят предрече тежка криза, ако падне правителството. Според него съществува хипотезата, че вот две в едно на есен е невъзможно да се проведе.

„Представете си преди президентски избори как президентът назначава служебен кабинет. Представете си какви ще са кавгите между партиите за изборните резултати и как ще се направи правителство след това. Идва и зима, трябва да се приеме бюджет. Как ще се приеме“, попита Борисов.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини