От х:

Днес в x:

Станимашки "екшън-герои": Хулигани удрят, псуват, замерят и пикаят, де където сварят

Пиян нацели автомобил с буркан, хвърлен от терасата си. Случката се е разиграла преди седмица в Асеновград. Заедно с приятеля си Мюмюн, Гюнай* пийвал сладко на балкона на апартамента си и за час-два часа успял да обърне няколко стограмки. Та като казват, че стояло мирно в чашата, а не в главата, съвсем не е изненадващо, че между двамата авери възникнал лют спор. Разгорещен от караницата Гюнай грабнал буркан от масата и го хвърлил през терасата. Бурканът паднал върху паркираното на паркинга пред блока БМВ, докато собственикът му Стойчо бил вътре в него. Силно афектиран от случилото се, той поискал обяснение за постъпката. Вместо обаче да си посипе главата с пепел или поне да се извини, Гюнай се изрепчил: "Един буркан по-малко, на тоя ще му е.а майката". Възмутеният Стойчо нямал кой знае какъв избор и сигнализирал на телефон 112. Гюнай бил задържан от автопатрул на и отведен в РУП. Съдът му наложи глоба от 200 лева по УБДХ.

Само след два дни друг асеновградчанин се отдаде на непристойно публично поведение. Около час след полунощ на 2 октомври на кръстовището на улиците "Никола Вапцаров" и "Училищна" Димитър ругал и псувал като каруцар и се отнесъл оскърбително към органите на властта. В основата на хулиганските действия отново е алкохолът. Димитър и компанията му, на същия градус, на който бил и той, бутали закъсал автомобил, когато се появили полицейските служители Я.Я. и Т.Т., които извършвали обход на района. Служителите на реда се опитали да установят самоличността на нарушителя, но той започнал да се държи агресивно, да споменава майките им, различни полови органи, да отправя образни сексуални закани, че дори ги нарекъл "папагали". Посегнал да удари с глава единия полицай, но не успял. Димитър е отведен и задържан в РУП - Асеновград, където му е съставен акт за констатиране на проява на дребна хулиганство. Наказанието наложено от съда е глоба в размер на 300 лв. на основание УБДХ.

"Брутална демонстрация на незачитане на установения обществен ред." Като такова определи съдът в Асеновград поведението на млада жена, уринирала демонстративното пред Районното управление пред погледа на множество лица. За да избегне залитането, тя дори се облегнала на патрулен автомобил. Хулиганските й действия не са спрели до тук. Любителката на висоспиртните напитки отправила гнусни псувни и обиди към служителите на реда, дори посегнала на два пъти срещу един от тях.

Съдът прецени, че става дума за едро хулиганство, с разследването на което трябва да се захване прокуратурата.

* Имената са промени от редакцията.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини