От х:

Днес в x:

Път доникъде и отникъде заради селски двор

    Път под надлеза над жп линията Пловдив-Свиленград, която минава през хасковското село Нова Надежда, тръгва отникъде и стига доникъде. Причина за куриоза е дворът на Ангел Андонов, който отказал да даде част него за пътя. Така асфалтът спира до оградата му. Малко по-нататък пък тръгва отникъде и стига до релсите, където има Т-образно кръстовище.

    Недоразуменията с гръцките строители на трасето започнали преди 3 години и продължават и до днес.

    Булдозерите обаче изненадващо съборили оградата на Ангел, а основите на надлеза са на трийсетина сантиметра от очертанията на двора му. Човекът се надявал, че ще го обезщетят и заради пропуканата къща. Това обаче не се случило, въпреки жалбите. Експерти на компанията посетили дома му и констатирали, че строежът на линията и надлеза не са причина за състоянието на сградата.

    Според Ангел и жена му Митра обаче точно строителните дейности са пропукали таваните и стените, разместили са керемидите, а понеже нивото на съоръжението е по-високо от двора им, при дъжд водата се събира в мазето и приземния етаж. Ангел писал не само до компанията-строител, жалвал се и до областния управител, смята да пише и на омбудсмана.

    Сега дворната врата е неизползваема, защото прагът й е половин метър над земята. Ангел и Митра просто я заобикалят и влизат в двора, защото оградата е разрушена досами дворната врата.

    “Къщата изглежда окаяна, защото преди години исках да правя ремонт, но от компанията-строител ми казаха да не бързам, защото ще я бутат и ще ме обезщетят. После промениха плановете и аз, пък и комшии, останахме на сухо и се чудим какво да правим”, обясни Ангел.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини