От х:

Днес в x:

Цветанов:Основният ни опонент в Кърджалийско е ДПС, гоним кметски столове в две общини

    Основният ни опонент в Кърджалийския многомандатен район е Движението за права и свободи,но това не означава ,че сме врагове. Ще противопоставим управленски програми.На агресията отговаряме с добра политика и позитивна предизборна кампания. Поради това увеличаваме влиянието си в региона. ГЕРБ ще се бори да спечели кметските места в две общини в областта. Това заяви в Кърджали председателят на предизборния щаб на герберите Цветан Цветанов.

    Председателят на Централният предизборен щаб на ГЕРБ подчерта,че в Кърджалийско ДПС доминира необезпокоявана от години. Причината е,че останалите партиии,които се представят за национално отговорни са абдикирали и са дали служебната победа на ДПС.

    Цветанов представи петима от номинираните общо седем кандидати за общински кметове. Той спести имената на дваама от тях :на Ардино и Момчилград и каза, че го прави от стратегически съображение и по желание на общинските организации. Няма сигнали за оказван натиск, но предпочитаме да представим тези кандидати на по-късен етап,подчерта Цветан Цветанов.

    Кандидатът за Кърджали е областният управител Илия Илиев.За него председателят на Централния предизборен щаб каза , че е един от най-добрите хора, който не дели като областен управител, както кметовете на общини така и гражданите. Той е човек,който не е забравил от къде е тръгнал.При номинирането му не търсим колективна безотговорност. Партията застава зад свой кандидат с цялата си отговорност, а не очаква подкрепа на N-брой политически сили. Разчитаме в случай на балотаж на повишаване на гражданската активност и на мобилизация на кърджалийци. При балотаж безпорен победител ще е Илиев,категоричен бе Цветанов.

    В Джебел за кметския пост ще се бори Ервин Хасан, който през последния мандат бе общински съветник. В Черноочене в битката влиза Леман Али, а във Крумовград Венета Добрева. В община Кирково ,която е втора по големина в областта, кандидат ще бъде зам.областният управител Румен Младенов. Цветанов припомни, че Младенов взе дейно участие в преодоляването на снежното бедствие през март в Кърджалийско.

    Председателят на Централният предизборен щаб на ГЕРБ отбеляза, че партията му винаги има готовност за избори. От девет години, откакто съществува е печелила 9 изборни кампании. Това е резултат от работата на структурите и на подкрепата на симпатизантите. Тази година ГЕРБ номинира над 8000 кандидати за общински кметове, общински съветници и кметове на населени места. Това показва ,че има голям кадрови потенциал, подчерта Цветанов.Той посочи,че за тези години направеното в местната,законодателна и изпълнителна власт е видимо. Затова и слогънът на кампанията на ГЕРБ е „Видимите резултати на България“.

    Георги Кулов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини