От х:

Днес в x:

Асеновград празнува (Снимки)

С тържествено шествие започна днес Празникът на Асеновград. Тъй като пътят към Асеновата крепост е затворен за движение, заради активизирало се свлачище, празничната процесия към паметника на Иван Асен II тръгна от Възрожденската къща "Свети Георги". Преди това там се състоя церемония по удостояването на архиерейския наместник на Асеновградската духовна околия отец Йордан Георгиев със званието "Почетен гражданин на Асеновград".

Шествието бе водено от представителен духов оркестър при ВВС - Пловдив, депутати и ръководството на общината. 

Венци и цветя пред паметника на българския владетел проднесоха народните представители Силвия Хубенова, Манол Генов и Джевдет Чакъров, кметът Емил Караиванов, председателят на ОбС Светозар Шуманов, общински съветници, граждани.

Празничният ден продължи с церемония по издигане на националния флаг и знамето на Асеновград на площад "Акад. Николай Хайтов". Сред официалните лица бяха и чуждестранни гости от побратимените градове Стари Оскол, Килкиш и община Нилюфер /Бурса/.

Мероприятията по отбелязване Празника на Асеновград продължават и в момента. До 19 ч. в Градската градина може да бъде посетен и разгледан Панаир на традиционни занаяти, костюми и специалитети.

Големите концерти ще започнат в 18.30 ч. с изпълнения на народната певица Росица Пейчева и танцова формация "Етноритъм". Два часа по-късно на сцената пред Общината ще се качат Графа и приятели.

Денят ще приключи с празнични илюминации, светлинно шоу и пускане на летящи фенери.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини