От х:

Днес в x:

Прокурор: Няма задържан за убийството на Вероника

Към момента няма задържан за убийството на Вероника Здравкова, съобщиха от прокуратурата. Проверяват се няколко души за съпричастност към убийството.
Наблюдаващият прокурор по делото Цани Попов каза за "Фокус", че информацията в някои медии, че има арестуван мъж, е невярна, съобщи "Фокус".

По-рано Нова телевизия съобщи, че има задържан за убийството на 23-годишната Вероника Здравкова - мъж с прякор Слона, който вероятно има и съучастник.

Попов добави, че се разпитват жители, които живеят в района на жп гарата, където бе открито тялото на 23-годишната студентка.

"Единственото, което мога да кажа, е, че към момента се проверяват няколко лица за съпричастност към убийството във Велико Търново", коментира междувременно зам.-главният секретар на МВР Георги Костов, предаде БГНЕС.

Той добави, че след като проверката приключи, ще има официално съобщение, а засега ще запазят пълно мълчание по случая.

"Към момента, такова е и становището на колегите от прокуратурата – въздържаме се от всякакъв коментар относно провежданите оперативно – издирвателни мероприятия oт колегите от Областна дирекция Велико Търново и колегите от Главна дирекция Национална полиция", категоричен бе Костов.

Апелативната прокуратура във Велико Търново взе под специален надзор делото за убийството.

Версията за убийство е грабеж. До момента все още не са открити дамската чанта, телефона и документите на Вероника, с които тя си е тръгнала от работа.

Множество удари с тъп предмет по главата са причинили смъртта на Вероника, установи аутопсията на тялото. Убиецът я удрял с особена жестокост отзад по главата и по лицето. Освен огромна рана отдясно на челото, студентката имала и счупена челюст. Ударите са нанасяни с предмет, подобен на брадва, твърдят близки до разследването, цитирани от "24 часа".

23-годишната студентка беше погребана днес в родния й град Никопол.
Погребението беше от 13 часа, като преди това от 11 часа близки, приятели и съграждани на студентката се събраха пред сградата на Общината в града. Там те запалиха свещ в памет на Вероника.

В община Никопол беше обявен ден на траур в памет.

Във Великотърновския университет "Светите Кирил и Методий" също е ден на траур в памет на Вероника, която е учила там. Черни флагове са спуснати над сградите.

Вчера жители на Велико Търново излязоха на протест, потресени от смъртта на Вероника.

От община Велико Търново съобщиха, че в района на железопътната гара започва изграждане на осветление, като необходимите материали вече са осигурени от дарители, предадве БНР. В района, където бе убита Вероника, вече ще има и полицейски патрули.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини