От х:

Днес в x:

Астролог: През 2015-а илюзиите рухват

Станимир Стойчев

Изтичат последните дни на 2014-а. Все по-често си задаваме въпросите каква ще бъде предстоящата година, какви възможности ще ни предостави и в какво да сме предпазливи. Отговорите на тези въпроси потърсихме от астролога Станимир Стойчев. Той се занимава с астрология от 7 години, консултира клиенти от 5. Станимир Стойчев е завършил Езиковата гимназия в Димитровград. Следва “Право” в Бургаския университет. Предстоят му държавни изпити.

 

Какво според Вас вещаят звездите за 2015 година?

Новата година е с вибрация 8, а осмицата съответства на планетата Сатурн. Ключовата дума тук е “реализъм”. Ще се наблюдава стабилизиране на всички ситуации, които досега са били силно разклатени. Съвсем реално можем да очакваме тенденция към изход от кризата. Това ще е година, която предразполага към стабилност и яснота. Отговорността ще се превърне в основен дълг и по-точно – умението ни да носим отговорност за живота си и събитията в него. Въпреки че планетата Сатурн е свързана с ограничения, задръжки и забавяне, под нейно влияние са и стабилността, структурата и търпението. И точно тук трябва да бъде намерен баланса, т.е. въпреки ситуацията към днешна дата, да съумеем да видим реалните възможности и перспективи, да видим как можем да ги използваме, след което да пристъпим към действия. Така че аз съм много положително настроен относно новата година и вярвам, че ни очаква едно осъзнато стабилизиране. Ще поемем контрола над стуациите категорично. Това се отнася както за България, така и за света.

Как звездните конфигурации ще влияят на политическия, социален и личния живот?

Има три важни неща, които трябва да бъдат казани. И те засягат политика и общество в глобален и индивидуален план.

На първо място – илюзиите ще рухнат и реалността зад тях ще бъде видяна много ясно. Вече никой няма да е в състоние да лъже сам себе си и да се носи по течението както досега. Защото, когато истината се осъзнае, тя отключва редица нови етапи, които те променят безвъзвратно.

На второ място – нивото на егото ще се смъкне до нивото на разума. Това може да е особено болезнено за много хора, най-вече за тези, които са се изживявали като всесилни, всезнаещи, например една част от политиците. Но това сливане на его и разум ще тласне към адекватни действия, импониращи на реално постижимите цели. От което ще последват много качествени промени.

И на трето място – дисциплината ще стане водещ фактор, в съчетание с осъзнаването на огромната отговорност, която всеки има към себе си и към реалността, в която живее.

Тези три фактора ще доведат до трайни промени в политически, индивидуален и социален план. Едно е сигурно – през 2015 никой няма да е в състояние да продължи да живее по стария начин. Настъпи времето за изграждане на новата структура с цел стабилизация. И държа да подчертая, че това не е синоним на лесно! Но е синоним на реално постижимо.

Първата половина на годината ще е свързана с преодоляване на създадени досега пречки и изготвяне на реалистичен план за действие, а през втората половина ще стартират промените и ще се почувстват новите идеи. Това се отнася и в много голяма степен за отделния човек.

Как пълноценно да използваме влиянието на доминиращите през 2015 година планети?

Препоръчвам горещо на всеки да направи разбор на живота си и да види какви амбиции има, какво иска да постигне, как се вижда след 5, след 10 години. Всеки се вижда по някакъв начин, без значение възрастта. След това да се запита има ли ресурса и качествата, с които да постигне целите си, доколко тези цели са реално изпълними. И тук идва моментът на истината – всеки отлично знае какво може и какво не може, усеща го просто, въпросът е да го признае пред себе си. Най-трудно се признават провалите ни и недостатъците ни. Но те са факт. И без тяхното приемане не можем да се развиваме. Имаме обаче и много силни страни и таланти, които често омаловажаваме, а това е ужасна обида към самите нас на първо място! И когато човек намери онова, което би могъл да направи и с което да подобри положението си, да седне и да си състави план за действие, да види през какво трябва да мине, за да стигне от точка А до точка Б. Така стават нещата. С трезв поглед и с действие. Щипка положително мислене и вяра в себе си помагат много. Но най-важното е човек все пак да се постарае да направи така, че да върши това, което го вдъхновява. Убеден съм, че всеки може, под една или друга форма. Да, често нещата не стават както сме ги мислили, но ако сме упорити, стават така, както трябва да станат! А за къде сме без вдъхновение, питам?!

Какво показва един рожден хороскоп?

Рожденият хороскоп е огледало на самите нас от гледна точка на астролога. Затова неговият избор е много важен. Колкото по-осъзнат и работещ над себе си е нашият астролог, толкова по-голям шанс имаме да получим качествена обратна връзка от науката за звездното небе. Рожденият хороскоп е като ДНК-то. Показва всички наши заложби, потенциали, бъгове и слаби места – доколко, как и кога е най-добре да ги развием и овладеем. Кое ни е “дадено” да вършим без да си мръднем пръста и кое ще постигаме трудно. Знаете, че не всеки е роден за певец и не от всеки става монтьор. Ето тези практични неща личат много ясно в една рождена карта.

Каква е неговата задача?

Задачата му е да предостави информацията във възможно най-чист вид, лишен от осъждане и вменяване на “правилност” или “погрешност”, за да може клиентът сам да си изгради отношението към написаното. Оттам насетне хороскопът е голямо помощно средство човек да заработи качествено над себе си и в крайна сметка да заживее по-добре. А това става с най-важната дейност – осъзнаването на това какво си ти и какво можеш. Следващата стъпка е действието, разбира се. Почти всичко е въпрос на личен избор и свободна воля. Аз мога да ти кажа къде ще се озовеш, ако продължиш направо, вместо да завиеш вдясно, но изборът накъде да вървиш е твой. Целта на хороскопа е да направи този избор информиран и осъзнат!

Как се променя астрологията и нейното тълкуване през времето?

Така, както медицината, правото, психологията. Винаги нещата се надграждат и се развиват заедно с времето и тенденциите. Например Уран управлява техниката. В миналото под управлението на Уран са били само каруците и сечивата, тъй като друго не е имало. В днешно време Уран приютява под крилото си и автомобилите, смартфоните и т.н. Седми дом преди време е олицетворявал предимно брака, защото друга форма на отношения между мъж и жена почти не е имало. В наши дни седми дом обозначава всеки вид съюз и партньорство, независимо от формата му. Трябва да ви кажа, че астрологията е много динамична и адаптивна наука, и практикуването й изисква непрекъснато четене и подготовка, защото тя носи огромната отговорност да бъде медиатор в конфликта между обективната реалност и нашите субективни възприятия.

За нашумялата напоследък системата Хюман дизайн хороскопът е отживелица и не е важен. Как ще коментирате това?

Вижте, всяко нещо има право на живот и борба за място под слънцето. Но когато се прескочат основни етични норми и се накърнява авторитета на опонента, какъвто очевидно се явява Астрологията в лицето на Хюман дизайн, тогава нещата стават грозни. Не бива така. В крайна сметка фактът, че това е признак на слабост, не оправдава деянието.

Но разграничавам системата Хюман Дизайн от хората, чрез които тя се проявява. Имам добра позната, прекрасен и много осъзнат човек, практикува Хюман Дизайн, преди време ми прави анализ. Хареса ми, извлякох си поуки, най-малкото – даде ми материал за размисъл. Повече от това не мога да коментирам. Обаче, ако ме питате дали бих включил Хюман Дизайн в дейността си, на този етап отговорът ми ще бъде не. Но приветствам системата. Всеки човек харесва различни неща и му пасват различни системи. И тук бих посъветвал някои хора да опитат да изтъкват преимуществата на въпросната система, защото черния ПР е катастрофален в дългосрочен план. Никой не е спечелил уважение чрез оплюване.

Аз съм астролог. Имам претенциите, че доста съм се постарал да бъда на високо ниво в областта си, колкото и нескромно да звучи. Съответно имам право да говоря само за астрологията, с което ще дам пример как се прави позитивна реклама (смее се). Фактът, че астрологията се е съхранила няколко хиляди години, не престава да се развива и надгражда, ползва се от редица психотерапевти с ценз и се изучава в някои елитни университети по света, говори достатъчно. Намирам читателите ви за хора с достатъчен капацитет, за да може всеки сам да си направи изводите.

Интервю на Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    An
    Anony
    11 0
    07:12, 25 дек 2014
    "Намирам читателите ви за хора с достатъчен капацитет" - Батка, първо си помислих, че сериозно си се объркал, но в последствие се усетих, че си абсолютно прав. Тук читателите има достатъчно капацитет от това да станат Нобелови лауреати до това да напълнят първи клас, въпреки че отдавна са минали тази възраст. Просто като чета коментарите под новините, ми е истинско забавление и мога да се спукам от смях.
  • 2
    Бо
    Бойчо Бойчев
    6 -12
    21:47, 25 дек 2014
    Целият текст е като copy / paste от най - раз... Виж коментара
    • Ст
      Станимир Стойчев
      16 -2
      23:37, 25 дек 2014
      Целият текст е продукт от седем години четене, работа с клиенти и здраво учене в областта на психологията, философията и в частност астрологията. Астрологията е смесица между психология и философия в 90% от нейната структура. Да, планетите се движат по точно определен начин и строги зависимости, което е много важна част от инструментариаума на астрологията.

      Всички изводи в астрологичните текстове, теоремите и аксиомите, с които тя си служи, се извличат с думи прости по следния начин: в продължение на хиляди години се наблюдава какво се случва в индивидуален и глобален план, когато дадена планета е на определена позиция. Т.е. имаме наблюдение – извод. Този извод обаче е абстрактен и е строго насочен към променливите обстоятелства в човешкия живот. Всичко е много простичко и няма никаква мистика – нарича се СИНХРОНИЧНОСТ. Карл Юнг говори за това и не само той, разбира се. Две събития, без ясна връзка между тях, се случват по едно и също време, на различни места – на прост език – съвпадение, но само привидно. Защото по-задълбоченият анализ показва съвсем други работи. Мога ферман да изпиша по темата с доказването на астрологията, но няма да си губя времето с това.

      Ще кажа само, че тя работи точно така, както работи психологията, математиката, физиката, философията, правото. Никой не е избягал от Вселенските закони, които са трайни, извечни и безотказни. Независимо дали вярваш в гравитацията, нея я има и тя работи. Точка. Така е и с астрологията. И това ви го казва човек, който се занимава с право – сериозна, прагматична и много сериозна наука. Бърз поглед над нещата, ще ви покаже, че с астрология се занимават предимно високо образовани хора, поради сложността и обхватността на материята, която изисква, забележете, преди всичко КОМБИНАТИВНА мисъл, за да имаме адекватно тълкуване на един хороскоп.

      Отрицатели ще има винаги на всичко. Аз обаче питам едно – защо на толкова хора им е ужасно трудно да впрегнат енергията си в конструктивни дейности, като например да видим сега, аджеба, какви ползи носи това, това и това и как може да направим така, че то да бъде още по-полезно?! Ясно е, че едно нещо, ако го има от хиляди години, то няма да изчезне и нито вие, нито който и да било, може да направи така, че то да бъде премахнато. В този ред на мисли каква е целта и ползата от думите ви, питам?

      Никъде не видях да ме питате нещо. Видях само клишета и оплюване, като най-вероятно не познавате материята дори на 10% колкото мен. Нека всеки да се интересува от това какво може да научи. Аз мразя история, но ако вие сте историк и сте дал интервю – не бих писал коментар с цел да отрицавам нещо, с което не съм запознат. И ако реша да пиша коментар, той ще е свързан с това да ви попитам нещо, с чиито отговор мога да се обогатя и после да имам поне един здрав аргумент, с които да се опитвам да вляза в спор.

      А тук дори липсва елементарна етика и се проявява пълно неуважение към опонента. Докато не се научим да води дебати, в които ВОДЕЩО да бъде какво можем да научим един от друг, вместо как можем с най-малко думи да кажем колкото се може повече глупости, родени от липса на компетентност и самонадеяност, няма да се получат нещата.

      И все пак – всеки се портретира прекрасно сам с действията и думите си! Весела Коледа!
  • 3
    Ас
    Астрално обременен
    7 -10
    10:29, 26 дек 2014
    Цялата истина е в един израз " КОМБИНАТИВНА МИСЪЛ " - как да се заблуждават наивници.Да се сравнява астрологията с психологията , медицината или физиката си е направо кощунство.Ето ви един въпрос - в кой университет се изучава професията или заниманието по-скоро " АСТРОЛОГИЯ "?Кой университет издава диплома за това ? .Като не ми посочвайте наименования от рода " Световна академия по парапсихология " , а например университет от първите 500 в света.
  • 4
    Ст
    Станимир Стойчев
    6 -1
    11:42, 27 дек 2014
    Няма как да разберете нещо ако не сте воден от желание да го разберете, а вместо това целите да задоволите потребността си да бъдете прав. Така – изучава се, вече обясних как и по какви методи. И не не се споменава, а се изучава. Аз не говоря празни приказки и считайте, че думите ми са внимателно обмислени, преди да бъдат изказани, за разлика от някои Ваши халтави аргументи.

    В целия Ви стил се прокрадва желание да отрицавате и да изтъквате негативите от Ваша гледна точка. Ето това имам предвид, като казвам, че не влизате в този спор с искрени и чисти намерения. Мотивите Ви са отрицателни и деструктивни, което е достатъчен повод да не Ви взема сериозно.

    Как няма да Ви говоря за анонимността, като тя е първото нещо, което следва да се гледа в един такъв публичен диалог? За пореден път – Вие сте трол и хейтър. Това са изводи, следствие от анонимността и поведението Ви. Оттам-насетне няма какво да си говорим повече. Аз искам да общувам с искрени хора, които излизат с името си и притежават качества да водят конструктивен дебат.

    Лекари и терапевти няма да посочвам, поради простата причина, че в Гугъл ги има черно на бяло и който желае, може да се осведоми.

    Веднъж не видях да споменете за полезността от работата на хората, които работят с човешката душа, както и техния труд. Защото това е едно от най-трудните и отговорни занимания. С лека ръка оплювате цяла една гилдия, в чиито редици са хора с високо ниво на образованост и успехи в кариерата си. Това е момента, в който аз отказвам да отговарям на въпросите Ви, защото това би означавало да се опитвам да обяснявам пределно ясни и очевидни неща, като че ли трябва да доказвам нещо.

    Ако някой има смислени въпроси, които могат да бъда истински полезни, можем дори и семинар да организираме някъде. Но да влизам в полемики тук и да отговарям на откровени обиди и отрицания, няма да стане. Не е това нивото ми и не е това смисъла да работата ми.

    Желая Ви много здраве и бъдете свободен да разсъждавате в досегашния си стил колкото пожелаете. Не ми пречат тези неща, просто се опитах да приведа дискусията в някакви що-годе приемливи рамки, за да стане полезна. Но не се получи. Поздрави!
  • 5
    Ме
    Местан бей Мастънлалъ
    0 -6
    13:41, 27 дек 2014
    "Астрологията е смесица между психология и философ... Виж коментара
Последни новини