От х:

Днес в x:

Хасково показа зъби, но накрая бе изяден от шампиона

Един от най-добрите за Хасково-Мартин Ковачев/24/ предотвратява поредния пробив на шампионите

За пръв път от доста мачове, ФК „Хасково” показа зъби и то срещу най-големия хищник в А група, шампиона Лудогорец. На гости в Разград нашите заиграха в началото така, както не го правят и у дома на Ямача. В първите минути сглобеният сякаш наново отбор на Емил Велев изглеждаше равностоен на шампиона и което бе най-важното, гледаше смело към вратата му. За разлика от първото полувреме с Левски да речем, когато все едно вратата насъперника не съществуваше. Поредното надъхано представяне на Диян Лозев бе ознаменувано с гол, който макар и не на неговата сметка, бе наполовина негов. В 6-тата минута крилото напредна с индивидуален пробив отляво, сви към центъра и отправи страхотен удар. Кълбото уцели страничната греда и се върна в полето където бе пресрещнато от Георги Коруджиев, който без усилия насочи топката в празната врата. Голът поля със студен душ Лудогорец които в следващите минути трудно връзваха играта си. Все пак класата си каза думата и към края на първата част зелените натикаха гостите в половината им. Въперки няколкото много добри атаки, гола в хасковската врата падна след колективна грешка на защитата. Негов автор бе Марселиньо, който вкара с шут отблизо. В последната минута на първото полувреме обрата стана пълен. След фаул срещу Козмин Моци бе отсъдена дузпа, която потърпевшия превърна в гол.

Веднъж хванали юздите на мача в свои ръце, шампионите безмилостно налагаха темпото и стила си. Все пак геройската съпротива на Хасково и опитите им да контраатакуват при всяка възможност толкова ги изнервяха,ч е опитните играчи на Лудогорец се скъсваха да изтърват положения които иначе не пропускат и на тренировка. Нападателите изтърваха цели три пъти на празна врата, като особено фрапиращ бе пропуска на Марселиньо, но не останаха по-назад и Мисиджан и Александров, а моци изигра едно 200%-ово положение като защитник. Вместо да скъса мрежата от 10 метра сам срещу вратаря, взе че би силно в аут. Наложи се резервата Дани Абало да показва как се прави. След рейд и майсторски удар от 15 метра той покачи на 3:1 в 53-тата минута и мача свърши, като интрига. Но не и желанието на Хасково да се представи достойно. В 78-та минута гостите имаха най-чистото си положение в мача, но от 5 метра сам срещу вратата, стреля над нея.

Мачът бе дебют за Емил Велев начело на Хасково. Макар и за кратко време, оптечатъка на Кокала вече личи-хъс и воля за победа плюс пълно раздаване докрай. Преи тая игра щяхме да бием половината отбори дошли на ямача, недоволстваха 20-ната хасковски фенове отишли на свои разноски до Разград. Припомняме, че всъщност Хасково има само 1 точка от мачовете си на Ямача извън много неочакваната и за някои странна победа срещу същия този Лудогорец в 1-я кръг ан А група. Лудогорец стартира по същия начин и миналата година, със сензационна загуба в Любимец, но това нито му попречи да стане безапелационен шампион, нито спаси Любимец от изпадане в Б група.

След 12-я кръг Хасково продължава да е твърдо закотвен на последното място в А гурпа с една 4 точки.

Състав на Хасково:
Боян Пейков, Педро Еуженио, Мартин Ковачев, Иван Скерлев, Атанас Кръстев, Майкъл Тевия/Атанас Чепилов/, Георги Коруджиев, Деян Лозев/Дончо Атанасов/, Вълчан Чанев, Владислав Узунов, Емил Ангелов/Джихат Кямил/

Г.Христов

Хасково не излезе като обречен
...и шокира Разград. Притеснените домакини понякога изпадаха в комични състояния/виж сл.снимка/

Притеснените домакини изпадаха понякога в комични ситуации

Лудогорец бързо обаче влезе в релси
...а ние излязохме
Майсторският шут на Моци направи обрата пълен
Нашите гонеха докрай, но силите им не стигнаха

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (23)

  • 1
    Ар
    Арсен Венгер
    48 -3
    13:17, 18 окт 2014
    Браво на момчетата!Добре започнаха, но после не издържаха, а и съдията малко подпря Лудогорец! Поздравления и за новият треньор Емил Велев успял е да надъха отбора. Добро впечатление ми направи играта на Майкъл Тевия. Ако футболистите се стегнат и повярвят в себе си можем да се спасим от изпадане, така че горе главите и следващия мач с Марек искаме победа!
  • 2
    Fe
    fen
    34 -1
    14:01, 18 окт 2014
    Bravo na momchetata.Taka tryabva da igraem ottuk natatuk
  • 3
    N-
    n-44
    1 -35
    14:21, 18 окт 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 4
    Ra
    radi mandjuk
    8 -20
    15:05, 18 окт 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 5
    Чо
    чорбар
    41 -2
    15:28, 18 окт 2014
    Аз съм чорбар и се гордея с това,но Кокалът е променил коренно отбора.Вижда се желание,а имаме и възможности.Ако продължаваме така ще се спасим.
  • 6
    Sm
    Smeshnık
    17 -21
    15:31, 18 окт 2014
    EMO cıganına ı uzunov pomaka na&#30... Виж коментара
  • 7
    Sm
    Smeshnık
    16 -20
    15:34, 18 окт 2014
    Eı kokal toıa uzunov ne stava ı za... Виж коментара
  • 8
    Ив
    иванчо
    19 -21
    15:44, 18 окт 2014
    Нека всички се убедят, че от ***** работа на чакай! То не бяха левенти, стамен белчевци, Узуновци - все рязани карабини! На помака му дай да се подмазва и да сади картофи! Вън помачорите от отбора!Резаци скапани!
  • 9
    Aa
    aaaa
    8 -21
    16:04, 18 окт 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 10
    Кв
    кв.Хисаря
    12 -26
    18:00, 18 окт 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Aa
      aaaaaaaaaaa
      20 -4
      11:38, 19 окт 2014
      Сигурно някой ***** дойде и ми даде да ям!ама че глупости!дори и във фирмите които създавате работи цялата ви рода а не и българи!даже се жените по роднински и затова сте и такива кривендели!ами и ако и на вас не ви харесва в българия както на турците,може да хващате пътя към анадола!и без това се делите на отделен етнос.за съжаление няма държава помакистан!
    • Кр
      кристалин
      2 -9
      18:47, 19 окт 2014
      Няма,но скоро може и да има Виж коментара
    • До
      до кристалин
      7 0
      12:58, 20 окт 2014
      Знаеш ли кога ше има?когато пръдне рака!и къде ще си направите помакистана!!!?в барчинята ли!!!нали там даже и слама няма за да си храните кравите!има да нагъвате картофи та пушек ще се вдига!стига вече сте писали помашки небивалици,чв ставате смешни!
  • 11
    Pp
    ppppp
    16 0
    20:33, 18 окт 2014
    Hubavo shte e ako otbora na Haskovo pokaje po golqmo jelanie za igra i v ostavashite ma4ove dokraq...Taka dori i da otpadnem pone da e s dostoino predstavqne a ne s bezli4na igra....
  • 12
    Ге
    Георгиев
    23 0
    22:27, 18 окт 2014
    Мача неможе да се коментира,защото Хасково играха само едно полувреме,а Лудогорец две,а и да не забравяме срещу какви отбори играят Лудогорец и къде играят,но вече се виждат наченки на работата на Кокала,имаше преса по терена,атаки и борба,за 10 дни човека какво да направи... и нека не обвиняваме дадени хора за играта им в петък,а да отидем и да подкрепим отбора с каквото можем,с писане във форумите кой е *****,кой нарежда състава,кой е ******* и т.н нищо не се постига,никой не Ви кара на сила да гледате футбол и по-точно Хасково...
  • 13
    Ха
    Хасковския Джизъс
    3 -12
    00:09, 19 окт 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • F1
      F1
      10 0
      15:43, 19 окт 2014
      Tam se sabirat nai-golemite pederasi i gabiasalite kurvi na grada
  • 14
    Иц
    ИЦО
    7 -14
    13:18, 19 окт 2014
    Ангелов,пейков,узунов нямат място в отбора.тия три... Виж коментара
    • Фе
      фен
      13 -3
      19:29, 19 окт 2014
      Много станахте разбирачите, що не си пиете ракията на спокойствие без много напрежение че накрая ще я оплескате...:)
  • 15
    A
    a
    0 -8
    21:16, 19 окт 2014
    Kak svurshi macha na unoshite s ludogorec ? Виж коментара
  • 16
    Ri
    Ringo Star
    6 0
    19:13, 20 окт 2014
    Dobyr mach za Haskovo. Kokala dejstva sys zamah! Sega biem Marek i se zatvarqt ustite na vsichki , koito "mnogo razbirat" ot futbol. Haskovo ale !!!
Последни новини