От х:

Днес в x:

Паякът „арестува“ майка с 6-месечно бебе

Добрина Славова с детето в офиса на паяка

Майка с 6-месечно бебе на ръце се оказа „арестувана“ на наказателния паркинг край Хасково за повече от два часа. Около 10 часа днес Добрина Славова от с. Крепост спряла фамилния Опел Астра на ул. „Лозенец“ зад ДНА, но 10 минути по-късно автомобилът бил вдигнат от общинския паяк. Репатрирането било заради подаден сигнал от възрастна жена от същата улица, която сигнализирала за спрелия на забранено автомобил.

Славова, на ръце с 6-месечната си дъщеря Белослава и съпругът й Слави, пристигнали в офиса на Наказателния паркинг. Хората обаче нямали в себе си необходимите 35 лева за глобата и поискали да платят с банкова карта. Оказало се, че няма ПОС терминал, с който да извършат разплащането.

Наложило се съпругът да тръгне към най-близкото място с банкомат, за да изтегли пари. Оказало се, че устройството в „Практис“ не работи и мъжът успял да изтегли пари чак от „Технополис“, който се намира на около километър от депото на „Тролейбусен транспорт“, където пък се намира Наказателния паркинг. Разбира се, трябвало да отиде и да се върне пеша. През това време пък съпругата с детето останали да чакат в офиса.

Чувствам се дискриминирана и унизена. Дискриминирана, защото нашата кола, с плевенска регистрация, се оказа единствената, спряла неправилно днес в Хасково“, обясни Добрина. Служителят на наказателния паркинг Златко Аргиров потвърди, че до този момент (около 12.30 часа) няма друг репатриран автомобил. “Унизена, защото се наложи да успокоявам детето и дори да го нахраня тук, в мръсотия и жега“, допълни Добрина.

Тя описа и многобройните обаждания по телефона до различни институции в Хасково – Общинска полиция, дежурен в общината, шефа на "Тролейбусен транспорт", дори до секретарката на кмета. Всички те отговорили, че това не е тяхна работа. Дежурният от Общинска полиция пък предложил да изпратят линейка за детето.

Искам да ме компенсират заради унижението и загубеното време с дете на ръце заради техните неуредици“, обясни Добрина, която след кратък размисъл адресира жалбата и до кмета на Хасково. Първоначалният адресат бе Общинска полиция.

Това ли е начинът да събират парите на хората? Като им губят времето и трошат нервите“, ядосваше се съпругът й Слави Славов. „Едно време лепяха фиш за глоба, човек се ядоса, но ако наистина е в нарушение, му минава и си плаща. Защо трябва непременно да ти вдигнат колата, след като не пречи на никого? Бяхме спрели на един пясъчник, който се водел тротоар! Загубиха ми половин работен ден“, ядосваше се Славов. Липсата на ПОС терминал за плащане с карта пък описа като недомислица. „Това е устройство, което го има във всяка квартална бакалия“, допълни ядосано той.

Златко Аргиров, който замества титуляра на Наказателния паркинг Недялко Генев потвърди, че са имали много такива случаи – хората да нямат в себе си необходимата за глобата сума и да търчат из града да търсят банкомат.

Тодор Кръшков   

Р.s. Малко след публикуването на този материал се обади съпругът Слави Славов, който заяви, че след като освободили колата си от Наказателния паркинг забелязал, че задният десен калник е одраскан при репатрирането. Мъжът беше бесен и тръгна за нова разправия със служителите на паяка.

 

 

Единственият нарушител днес в Хасково, репартиран с паяка, е този автомобил с плевенска регистрация
Добрина Славова пише жалбата си до Общинска полиция и кмета
Липсата на ПОС терминал и друг път е създавала проблеми, потвърди Златко Аргиров
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини