От х:

Днес в x:

Хасково победи шампиона Лудогорец с воля, дух и публика

Изключително насъхана игра на Хасково, воля за победа и безрезервната подкрепа на публиката донесоха днешния резултат 1:0 срещу шампиона Лудогорец. Домакините още от началото на мача приеха играта в своята половина, но разглезените шампиони сякаш бяха излязли на терена на разходка и очакваха да се победим сами. Прехвалените футболисти на Лудогорец не сътвориха нищо запомнящо се пред вратата на Николай Банков. Безспорно технични футболисти, те през повечето време разиграваха безидейно в половината на Хасково, но през първото полувреме нямаха нито едно чисто голово положение.

Хасково разчиташе на желязната си защита и на контраатака. В 41 минута след перфектно прехвърляне на защитата на гостите Дончо Атанасов бе изведен сам пред вратаря на гостите Владислав Стоянов и не сгреши. При гола за Хасково трибуните избухнаха, а агитката на Лудогорец – словом и цифром 58 души, се смълчаха. Иначе феновете на Лудогорец вдигаха голяма аларма главно с тъпана, който бяха донесли, и който на моменти, особено в началото на срещата, заглушаваше публиката. След гола обаче сякаш хасковлии повярваха на отбора си и отпушиха гърла.   

В началото на второто полувреме треньорът Димчо Ненов извади от игра капитана Недялко Хубенов, който бе изпратен с овации от публиката. На негово място в игра влезе Атанас Чепилов. Малко по-късно, в 79-тата минута играта напусна и Емил Ангелов, който се раздаваше докрай на терена. В игра влезе Галин Димов.

С напредването на времето гостите усилиха темпото, а треньорът им извърши три смени смени за няколко минути, като вкара в игра изявени голмайстори като Абел Анисе и Роман Безяк. Това обаче не помогна на Лудогорец, които продължаваха да се лутат в безидейни комбинации пред вратата на домакините.

Последните десет минути публиката наблюдава буквално опълченците на Шипка пред вратата на Хасково, а решението на съдията да даде петминутно продължение му докара мощно освиркване.

Като цяло мачът бе коректен и спортменски, въпреки двата жълти картона за Хасково. Това призна на пресконференцията след срещата и треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев. Той джентълменски призна, че поражението на отбора му се дължи на амбициозната игра на Хасково, както и на слабости в собствения му тим. „Дано това ни стресне”, заяви треньорът на шампиона.

Наставникът на Хасково Димчо Ненов пък призна с известна доза реализъм, че има още много работа в изграждането на отбора. „Да не се главозамайваме от победата над Лудогорец, чака ни още много работа”, заяви той и благодари на всеотдайната публика за подкрепата.

Тодор Кръшков       

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини