От х:

Днес в x:

18 г. затвор за убийството на 19-годишна на ул. „Липа“

Георги Демирев в съда

Присъда от 18 години лишаване от свобода при първоначален строг режим получи днес Георги Демирев за убийството на 19-годишната Мария Миткова. Бруталното клане бе извършено на 1 ноември миналата година на ул. „Липа“. 19-годишният убиец бе заловен още същия ден на автогарата в Стара Загора.

Процесът срещу Георги Демирев започна и завърши днес, по съкратената процедура. Подсъдимият се призна за виновен и така отпаднаха показанията на свидетели и доказване на обвинението.

Касапницата в апартамента на ул. „Липа“ миналата година станала заради сестрата на жертвата – 24-годишната Димка, с която убиецът живеел на семейни начала известно време в сливенското село Самуилово. Младата жена обаче напуснала Георги и се върнала в Хасково. Изоставеният мъж няколко пъти се опитвал да я уговори да се върне при него, като заплашвал ту да я убие, ту пък плашел със самоубийство.

На фаталния първи ноември в жилището било само детето на Димка, както и сестра й Мария, която гледала тригодишната си племенница. Около 15.30 часа на вратата позвънил Георги, който идвал за пореден опит да се сдобри с Димка. След кратко пререкание с по-малката сестра, Георги извадил нож от раницата си и настъпило истинско клане. Младата жена била ръгана и кълцана по цялото тяло, по-късно съдебният лекар изброил 13 рани от нож. Обзет от ярост, младият мъж заклал и пинчера, който не преставал да лае по време на клането. Всичко това станало пред очите на тригодишното момиченце, което обезумяло от ужас.

Убийството е било извършено с особена жестокост, жертвата е правила опити да се отбранява, за което свидетелстват множеството наранявания по ръцете, заяви в пледоарията си прокурорът Дарина Славова.

Марийка, майката на убитата, предяви граждански иск от 100 000 лева. Съпругът на жертвата – Йоджал Туран, поиска обезщетение от 70 000 лева.

Съдът призна изцяло иска на майката, но редуцира до 50 000 лв. претенцията на съпруга. Защитникът на Демирев пък изрази съмнения относно целта, с която е сключен бракът между 19-годишната Мария и 54-годишния Туран. По думите му двамата не си подхождат нито „емоционално, нито социално, най-малко пък възрастово“. Адвокатът атакува и иска на майката, като отбеляза, че тя има още 6 деца. Думите му предизвикаха гневни изявления от страна на адвокатите на гражданските ищци.

Днешната присъда подлежи на обжалване и протест пред апелативния съд в Пловдив. Майката на жертвата бе категорична, че ще обжалва присъдата, която намира за прекалено малка. Нейното мнение е, че Георги Демирев трябва да лежи до живот.

Тодор Кръшков     

 

Майката: Справедливата присъда е доживотната
Йоджал Туран (вдясно, с червената риза) ще получи обезщетение от 50 000 лв.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини