От х:

Днес в x:

Освободиха директорите на НЕК и ”Български пощи”

Две ключови уволнения белязаха края на седмицата. Освободени от постовете си бяха шефовете на НЕК Владимир Инков и на “Български пощи“ Пламен Павлов. Инков ще отговаря за проекта "Южен поток".

Съгласно законоустановения срок, Инков ще продължи да изпълнява длъжността до излизане на решение за вписване на промени от Търговски регистър.

Инков бе назначен през юли тази година, но остана без допуск до секретна информация. Преди това е бил в борда на директорите на Електроенергийния системен оператор (ЕСО).

Според БГНЕС мястото на Инков се очаква да заеме Йордан Желев, който бе председател на Съвета на директорите на НЕК.

Владимир Инков ще отговаря за проекта "Южен поток", защото това е един изключително важен проект за страната, коментира пред журналисти министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Наблюдавайки работата му, откакто започнахме да работим заедно, считам, че той е достоен да отговаря за този важен за българската държава проект, допълни министърът.
Той не отговори на въпроса кой ще заеме поста на Инков.

"Български пощи"

Изпълнителният директор на "Български пощи" Пламен Павлов също е уволнен. Причината за това са незадоволителните финансови резултати на дружеството, съобщи Министерството на транспорта.

Постът поема Валентин Петков, който досега беше заместник-изпълнителен директор в "Български пощи" и заместник-председател на БСП в Перник.

Това е четвъртата смяна в ръководството на пощите за тази година, а загубите на дружеството до момента са в размер на 10 милиона лева.

Агенция "Митници"

Лъчезар Кръстев е новият заместник-директор на Агенция "Митници", който ще отговаря за митническите режими, тарифната политика, акцизите и информационните системи, съобщи БНТ.

Кръстев има висше икономическо образование от Стопанската академия в Свищов и владее немски и английски език. От 1991-ва година работи в митническата администрация.

В Агенция "Митници" се налага сериозно преструктуриране, коментира пред журналисти в парламента министърът на финансите Петър Чобанов във връзка с данните за ръст на незаконната търговия с цигари.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини