От х:

Днес в x:

Пак разпродават Баневите „Каваци“, милионерът спрял да плаща

„Хелио-тур- с” АД, зад която стои милионерът Николай Банев, спря отново да плаща дълговете на държавата по приватизационните си договори, пише „Флагман“. Златната земя от близо 35 хиляди квадратни метра на един от най-живописните родни къмпинги – Каваци, отново е обявена на търг. Този път с публичната продажба се е заел частният съдебен изпълнител Илко Бакалов. Години наред „Каваци” се експлоатира от „Хелио-тур- с” АД, а пари в държавната хазна почти не са влезли. Бунгалата там са още от времето на соца, пред разпадане са. Цената, от която ще започне наддаването е 1 350 000 лева., а търгът е обявен за 3 декември т.г.

Къмпинг „Каваци” не се продава за първи път. В началото на годината друг бургаски съдебен изпълнител Тотко Колев обяви морския парцел. Дни преди търга - 14 февруари, „Хелио-тур- с” АД плати някой лев, за да спре наддаването.

В края на октомври миналата година „Хелио-тур-с“ АД се прости с къмпинг „Градина“, който бе продаден на свързаната с ТИМ фирма „Камп интернешънъл“, тъй като акционерното дружеството дължеше на държавата 630 хиляди долара по приватизационния договор. С лихвите сумата бе набъбнала на 1,5 милиона лева.

В същото време в районен съд продължават делата от недоволни работници, които не са получили заплати от „Хелио-тур- с” АД. Повечето от тях са работили именно на къмпинг „Каваци”.

Припомняме, че фирмата „Хелио-тур- с” дължи много пари на Община Созопол, „Финансово индустриален концерн АКБ – Форес” и Агенцията за следприватизационен контрол.

Заради тези задължения в средата на октомври частният съдебен изпълнител Ивелина Божилова обяви публичен търг за 18 ноември за култовата чалга дискотека „Вижън” в Созопол.

Още през януари т.г. пред "Капитал Daily" Николай Банев определи продажбата от съдебния изпълнител като "криминален случай" и поиска тогава оставката на шефа на АП Емил Караниколов. Той бе сезирал главния прокурор, а по думите му възможността да се продава имущество на приватизирано дружество противоречи на конституцията и е "инструмент за реприватизация". Банев заяви тогава, че има 0 лв. дълг към АП. Първоначално от АП твърдяха, че вземането е за 1.7 млн. лв., за колкото беше продадена и "Градина". Продажбата на "Каваци" се налагала заради увеличение на дълга от такси и лихви.



Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини