От х:

Днес в x:

УНСС зарибява Икономиката

Директорът Цанко Цанков се диви на литературата пред доц Драганов и впечатлени ученички

Хасковският центърът за дистанционно обучение към УНСС днес дари 100 тома специализирана литература на хасковската финансово стопанска гимназия, бившия Икономически техникум. Учебници по статистика, финанси, мениджмънт и друга литература бяха раздадени абсолютно безвъзмездно от ВУЗ-а. Дарението всъщност струва доста, но директорът на хасковският център доц. Живко Драганов отказа да назове сумата. Само подчерта, че по този начин иска да скрепи връзките между двете учебни заведения и да развие едно бъдещо ползотворно сътрудничество.

В УНСС-Хасково си представят сътрудничеството по начин, който да ги превърне в очевиден избор за висшистките амбиции на децата от Икономиката. От 640 обучаващи се в момента в центъра за дистанционно обучение, има бивши ученици от ФСГ, но те могат да бъдат много повече, предвид образователния профил на гимназията, коментира доц. Драганов. Той обяви, че за целта от тази година, хасковското УНСС разкрива нова специалност-счетоводство, която тепърва ще чака своите студенти. Счетоводството е основно изучаван предмет в икономическата гимназия.

Не е известно как учениците приеха намеците, но определено директорът на училището Цанко Цанков бе впечатлен. Дарените книги и учебници са от много високо качество и като съдържание и като печат. Те са ценна придобивка за училищната библиотека, коментира той. От негова гледна точка, сътрудничеството с ВУЗ-а ще се развива като се канят преподаватели за лекции пред учениците, както и визити на училищни класове в самото УНСС-Хасково.

Г.Христов

Двамата директори уточняват сътрудничеството
Литературата бе доставена с микробус
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини