От х:

Днес в x:

Безобразията в градския транспорт продължават

Автобусната фирма,която трябва да осъществява превоза в рамките на Първомай, продължава да върши безобразия – алармират граждани. Възмущението си от малките и неудобни автобуси, е изляла в писмо майка, която редовно не успява да качи детето си в тях. „Докога градският транспорт -ако може така да се нарекат така тези малки счупени бусчета - ще минава през спирките без да качва пътници?...Става въпрос за спирка Дебър и за ученици. Този проблем не е от сега и не зная към кого да се обърнем. Не може всяка сутрин почти да си караме детето да училище в Първомай, защото автобусът не го е качил понеже е бил пълен. Омръзна ми от тези своеволия в нашия град.Надявам се да има промяна - да се пусне по - голям автобус, ако изобщо има здрав такъв.Нека кметът, от когото зависи, да си свърши работата !“

Ресорният кмет Иван Георгиев потвърди, че проблем има. Запознат е с него. Разговарял е с диспечера на превозвача и оттам е получил уверение, че вече има 5 нови, големи автобуса във фирмата. Има обещанието два от тях да пътуват по линиите в Първомай.Кога ще стане това, обаче още не се знае. Той препоръча жалбите в писмен вид да бъдат внесени с входящ номер в деловодството на Общинска администрация и до фирмата, извършваща превозите.

Собственикът на автобусите Васил Пиронков не пожела да разговаря с нас и да коментира ситуацията.

Според Иван Георгиев проблемите ще се решат най- късно през август, следващата година, когато изтича договорът с фирмата на г-н Пиронков.

 Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини