От х:

Днес в x:

Автомагистрала „Марица“ пак пропуска крайния срок

На магистралата продължава да се работи

Автомагистрала Марица е пред завършване, но то едва ли ще стане на 20-ти септември. С този срок се ангажира пред медиите министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев при посещението си в Димитровград на 2-ри този месец. Магистралата бе отложена от агениця "Пътища" от 16-ти август за 20-ти септември за да се довърши пътен възел Любимец и отсечката до Ново село.

Работата по Ново село ще завърши тази вечер съобщиха от „Пътни строежи АД“ гр. Пловдив които работят по обекта. За завършване на ляво платно от Любимец до детелината обаче, е необходимо полагането на още 25 000 тона асфалт. В момента строителите разполагат с две асфалтови бази и водят преговори за доставки от 3-та, за да се ускорят нещата. „Професионалното ми мнение е, че ако всичко върви нормално с доставките, пътен възел Любимец ще бъде готов за 10 дни. Минимум“ заяви за Haskovo.net инж. Васко Василев надзорник на строежа на магистралата.

На практика, реално магистралата ще бъде готова за движение към края на септември. Прогнозата се подкрепя и от липсата на заповед за пускане на движението. Магистралата е затворена официално до 20-ти, но до днес няма депеша от агенция "Пътища" движението да се възобнови от понеделник.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини