От х:

Днес в x:

Димитровград търси помощ за ремонта на пътя за Брод

Пътят за Брод вчера бе залят от водите на река Мартинка

Помощ от държавата за ремонта на пътя за село Брод ще търси Община Димитровград, информира кметът Иво Димов. Още вчера той е разговарял с шефа на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ Лазар Лазаров да започне поправката на пътната настилка в най-скоро време. Отсечката е ангажимент на АПИ, посочи градоначалникът.

При последното наводнение реките Меричлерска и Мартинка преляха и заляха отсечката, свъзваща Димитровград с Брод, Злато поле и Долно Белево. Асфалтът частично е разрушен, а преминаването в момента е затруднено.

Има опасност трите села да бъдат напълно откъснати от Общинския център. От тук всеки ден ще пътуват деца след старта на учебната година на 15 септември. Сегашният маршрут е 17 км, а ако се използва обходният пред Симеоновград - е 40 км. каза Димов.

Той поврърди, че бедственото положение в Община Димитровград остава. Продължава и отводняването на пътя за Брод и Злато поле.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Пътната настилка е сериозно разрушена, снимки - Станчо Танев
Пътят е ангажимент на Агенция "Пътна инфраструктура"

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    St
    stefan_1410173010
    22 0
    13:43, 8 сеп 2014
    Стефан Димитров ако държи на града си да вложи пари в него вместо да ги дава за депутатското си място.А не да говори какво бил направил за града ни като кмет , тогава го правеше с нашите пари .Г-н Димитров дай да видим сега когато има нужда какво ще дарите и направите ??? Големи думи казвате но дела няма ааааааааааа.
  • 2
    Де
    ДЕДО КУРТИ
    0 -12
    16:26, 8 сеп 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • St
      stefan_1410173010
      17 0
      16:43, 8 сеп 2014
      Ако бяхме присвоили колкото тези дето публично даряват и използват положението си във власт като ,набутани с връзки и пари депутати;съветници;кметове;директори на общински предприятия;директори на ВИК дружества и др. щеше да лижеш и нашите задници ДЕДО КУРТИ... Ти не си от народа ти си от подмазващите кученца яж каквото ти подхвърлят и лай....Държавата ни от подлоги като теб е на това положение . Какво да дари обикновен човек като тия от горе не са му оставили нищо за даряване а мисли само как да оцелее.
  • 3
    55
    557555dd
    5 0
    21:08, 8 сеп 2014
    Браво!
  • 4
    Aa
    aaa
    4 0
    22:40, 8 сеп 2014
    Дядо Курти ли си Дядо Пути ли си какъв си не знам, ама я ми кажи данаците дето плащаме дарения ли са?
Последни новини