От х:

Днес в x:

Четирима кандидати в Хасковско вече са кметове

Четирима кандидати за кметове в хасковска община със сигурност печелят изборите. Това не е социологическа прогноза, базирана на сложно изследване, става въпрос за кметове „единаци“. Те са единствени кандидати и, както се казва, който е кметувал, пак ще кметува.

И четиримата са издигнати от ДПС и са били и досега управници на населените места, в които пак се кандидатират.

Едно от селата, в които кметът вече се знае е Зорница и той е Сезгин Рашид. "Няма да агитирам, направо ще почерпя!", коментира участието си във втората си кандидат-кметска кампания младият управник.

Още днес за спечелени избори може да почерпи и досегашният му колега в село Текето Хайрула Хайрула, който ще му бъде пак колега. Със сигурен кмет след вота на 25-ти октомври е и с. Широка Поляна, с единствен кандидат отново Юри Борисов. Печели от раз поради липса на конкуренция следващ мандат и управникът на с. Големанци Иляз Дурамаджъ.

Междувременно стана ясно, че още двама кандидати за общински съветници в Хасково отпадат от надпреварата. На снощното си заседание Общинската избирателна комисия е заличила регистрирания кандидат под № 6 в листата за общински съветници от партия НОВА СИЛА – Атанас Василев, тъй като е без настоящ адрес в страната. Решението подлежи на обжалване в тридневен срок пред Централната избирателна комисия.

Поради същите причини е заличена и регистрацията на кандидат под №10 в листата за общински съветници от партия АБВ Емилия Руменова Петрова.

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини