От х:

Днес в x:

Кметът топи Делян Добрев пред Бойко Борисов за интервю в Haskovo.net

Кметът на Хасково Георги Иванов е изпратил писмо до премиера Бойко Борисов заради интервю на Делян Добрев в Haskovo.net. Информацията се появи в местни медии, които са били уведомени за това от общинската администрация. В редакцията на Haskovo.net не е получавано такова съобщение от администрацията, затова сме принудени да се информираме от колегите.

Ето какво пише градоначалникът в писмото си до премиера, според публикацията в местна медия:  

„От интервю на г-н Добрев става ясно, че условието гражданите на една община да имат възможността да се възползват от Европейските фондове е кметът да е от ПП ГЕРБ”.

Ако кметът е цитиран буквално, то градоначалникът просто се опитва да манипулира министър-председателя на Република България. В интервюто си Делян Добрев никъде не е казал, че община Хасково не получава финансиране, защото кметът не е от ГЕРБ. Напротив, той заявява:

„Знаете ли каква е репутацията на Хасково в София? Като министър съм разговарял с много големи фирми, канил съм ги да инвестират в Хасково. Но чуждите компании слушат своите местни консултанти, които им казват, че Хасково е градът на рекета и принудителните дарения”.

Нито пък някъде в интервюто Добрев е заявил, че ако кметът на Хасково е от ГЕРБ, той ще получава финансиране.

Цялото интервю на Делян Добрев можете да прочетете тук.

Интервюто не е било редактирано и дори дума не е била променена в него от момента на публикуването му.

Тодор Кръшков

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини