От х:

Днес в x:

Теч подкопава строеж, булевард застрашен от пропадане

    3-месечна авария на ВиК по булевард „Стефан Стамболов" предизвика поредното срутване в строежа на хасковска фирма. В изкопа се срутиха разпределителни табла на ЕВН и голямо количество земна маса, сигнализира до Haskovo.net Марин Райчев. По думите му застрашен от срутване е и участък от булеварда в района на теча, до Природо-математическата гимназия в Хасково. Заради това бетонирали допълнително край асфалта.

    "Въпреки многократните сигнали до ВиК, водното дружество не предприема никакви мерки за спиране на теча. Изтекли са и продължават да текат хиляди кубици питейна вода, за която плащат гражданите на Хасково", пише в сигнала Райчев. Той показа притока на вода, която се отича в тръба и събират в бидон, и изпомпват в отводнителна шахта. „Преди два месеца същата авария бе причината за поредното срутване, което остави без вода болницата и съседните квартали за повече от три дни", заяви още той.

    Потърсен за коментар началникът на район Хасково във ВиК инж. Лозко Лозев обясни, че проблемът там се появил още есента при стартиране на строежа. По думите му пробойната се появила заради недобре обезопасен строеж. Кварталът останал за кратко без вода, което наложило изграждане на временен водопровод. Тогава останал слаб теч, който по думите му идвал по колекторите на кабели. „Неколкократно сме търсили скрита авария по булевард „Стефан Стамболов“, това се вижда и от кръпките, но не можем да намерим такава. Това е подпочвена вода, която не може да бъде спряна. Тя навлажнява изкопа“, обясни инж. Лозев. Според него това се дължи на обстоятелството, че при стартиране на строителството не са взети необходимите мерки. По думите му още в началото на строителството пропаднали две дървета и пътни знаци. „За всякакъв вид дефекти, предизвикани от пропадания при строителни работи, си отговаря фирмата-изпълнител. Не може ВиК да носи отговорност, че изкопът не е бил укрепен и затова има теч и пропадания“, каза още инж. Лозев. Той допълни, че предстои да изготвят констативен протокол до строителя с искане за възстановяване на разходите на ВиК.

    Haskovo.net потърси за коментар и община Хасково, която е собственик на булеварда. Оттам обясниха, че строежът е 3-та категория и се контролира от ДНСК. От РДНСК в Хасково пък заявиха, че в службата няма постъпили сигнали за нередности при строежа.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Ня
      Някой там
      42 -3
      17:01, 27 дек 2018
      Нали тоз при другия, от третия при петия и т.н. Но няма проблем защото всичко е точно!
    • 2
      Ре
      Реформатор- лаладжия
      31 -7
      17:24, 27 дек 2018
      Прехвърялиняа на топката синдром на безхаберието което е характерно за демокрацията--виновни няма или пък в края на краищата виновен може да е и -----Делян Добрев или4 Цецо
    • 3
      Go
      Gosho
      22 -13
      17:35, 27 дек 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
      • Вк
        ВКР
        13 -10
        18:39, 27 дек 2018
        Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 4
      Op
      Op
      13 -4
      17:46, 27 дек 2018
      А на Бачо Киро дето прекарват този водопровод защо не го провери някой какво ще стане ако се спука
    • 5
      АД
      А добро утро
      30 -2
      18:43, 27 дек 2018
      Жалба /сигнал/ може да подаде пряко засегнатия собственик на булеварда т.е. Община Хасково до оправомощения за контрол РДНСК. От публикацията, следва РДНСК да се самосезира и извърши незабавна проверка на възложителя, строителния надзор и изпълнителя. Защо в материала не посочите кои са участниците в строителството, които са публични, отразени на информационната табела? Ако строежа е трета категория значи е с РЗП над 5000 м2. Къде ще са му паркоместата подземно или на булеварда?
    • 6
      Ке
      Кенанския Маймун
      10 0
      01:45, 28 дек 2018
      Има нещо на което му викат "бентонитова стена " ... Обаче
      А) маймуните - инженерчета в Хаскьой не са чували за такива неща нея
      Б) ще оскъпи проекта на Суджуците с 30-40 000 лева :))
    • 7
      Мо
      Мошенници
      19 0
      01:57, 28 дек 2018
      А защо е затворена ул."Пирот"която се намира до строежа, хората нямат достъп до гаражите си с месеци? И жалби има подадени и нищо! Корупцията е голяма, някой си плаща яко щом не се взимат мерки!
    • 8
      Az
      az
      20 0
      08:42, 28 дек 2018
      Е то сляп да си ще видиш още от първата снимка ,че няма направено укрепване на изкопа .
      Алооооо РДНСК и строителен надзор събудете се от зимен сън .
    • 9
      Ид
      идиотка
      23 -1
      09:42, 28 дек 2018
      Райчев си прави пиар с тази статия.Крадеца вика -"Дръжте крадеца".Абсолютно е прав г-н Лозев,че това са подпочвени води.Навремето когато беше бензиностанция горивото непрекъснато се губеше,оказа се че едната цистерна е корозирала от подпочвените води. Дори и да построят сграда,то тя ще пропада и недай си боже може да се случи най-лошото.Ама нали Райчев ламти та взе че стана и строител,ама те са от кол и въже сбрани Наню/барманчето/,Николайчо и др.все завършили за строители.Смях! Целият строеж е една порнография.Правят каквото си искат,копая където и както си изкат.Пълно безхаберие от страна на общината и контролните органи.Е, те това е България!
    • 10
      Go
      gost
      5 0
      15:26, 28 дек 2018
      Стига сте застроявали градинките, кауни!!!
    • 11
      Др
      дребнав
      3 0
      20:13, 28 дек 2018
      Ха-ха да се самосезира и Инспекцията по труда - някой да вижда лични предпазни средства на работниците на обекта ? Каски например ? Понякога опита за реклама е автогол :)
    Последни новини