От х:

Днес в x:

16 °C

„Два нюанса“ и „ Колорит“ в красива изложба в „Заря“

  Празник за сетивата. Това е най-подходящото мото за изложбата, която представя тази вечер Школата по изобразително изкуство„Колорит“ към читалище „Заря“. Всяка година по това време възпитаниците на Веселина Делчева представят своята работа във фоайето на читалището. Откриването тази вечер е от 18 часа.

  А това, което ще видите, наистина си заслужава и надминава и най-амбициозните ви очаквания.

  Изложбата на школата тази година е на филцови произведения и показва техниката „плъстене“. Пана и кукли освежават предверието на читалището към голямата зала. Във всяка работа си личи усърдието на преподавателката и удоволствието, с което са работили учениците й. Техниката, която по колоритен начин показват школниците от „Колорит“ през последните години отново се връща на сцената на вниманието и добива все по-голяма популярност както в модата, така в интериорния дизайн.

  Мишки, котета, дами-кокетки, разнообразие от идеи децата демонстрират при направата на пластените кукли, направени по метода „иглонабиване“.

  Паната с техниката “мокро плъстене“ пък могат да украсят всеки дом и са достойни за изложение във всяка градска галерия.

  Наред с общата изложба обаче през тази година традицията ще бъде спазена и ще има и самостоятелно изложение на дългогодишен участник в школата.

  Вечерта на 29-ти май обаче ще е посветена на не един, а двама възпитаници на Веселина Делчева.

  Това са Анита Камбурова и Хелена-София Христозова. И двете са в „Колорит“ още от съвсем малки, вече 11 години усвояват различните нюанси на изобразителното изкуство. Общата им изложба е под заглавието “Два нюанса“ и неслучайно. Двете авторки си приличат, но и точно толкова се различават, затова и ги представя в обща авторска компилация, разказва ръководителят им Веселина Делчева.

  При Хелена водещ е импулсът, моментното вдъхновение, тя е експериментатор, смело работи с релефи, които постига с хартия или пластелин, като в картината си “Пеперуден сън“. А Ани минава през фентъзи персонажите, като този на Дейвид Джоунс, отнел й месеци работа и стига до съвременния прочит на портрета в брилянтния трептих “La Femme”. Хелена работи с по-изчистени линии, с по-малко цветове, работите й са експресивни. При Ани цветовете са повече, динамиката на обрат е преценена, линиите са по-плавни. Хелена се представя в изложбата и със скулптурата “Скрин“.

  И при двете момичета обаче талантът е в големи дози, а усърдието -в още по-големи.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   D_
   d_mateva
   8 0
   22:25, 29 май 2017
   Браво Ани!Продължавай да създаваш красота! Успех!
  • 2
   Не
   Нети
   13 0
   23:07, 29 май 2017
   Днес изобразителното изкуството има своя пореден празник в Хасково. Страхотна изложба! Истинска естетическа наслада за сетивата. Отделете време и я посетете заради самите себе си. Ще бъдете изненадани от талантливите произведения на авторите, някои от които на съвсем крехка възраст. Уверявам ви, че има какво да видите. Ще изпитате удоволствие от срещата с една различна, оригинална и много вдъхновяваща красота. Браво на децата и на всеотдайната им ръководителка Веселина Делчева, която не спира да работи с ентусиазъм, търпение и постоянство за развитието на техния усет към прекрасното в заобикалящия ни свят. Бъдете здрави и творческият пламък у вас да не гасне! Благодаря ви за това изключително преживяване!
  • 3
   Ро
   Родител
   2 0
   16:22, 30 май 2017
   Артистична, нежна, слънчева, Веселина Делчева! Бъдете здрава! Дарявайте все така, обич и любов към изкуството на децата!Желая Ви нови успехи!

  Видеа по темата

  Хороскоп за 30.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
  30 окт 2020
  Последни новини