От х:

Днес в x:

Дегустация на Индия

В своята "Дегустация на Индия" Арбатова казва, че прави опит да разкрие душата на тази загадъчна страна и нейната философия.

"Не особено чиста, ала и ярка, бедна, ала умиротворена, Индия омагьосва всеки, който се докосне до нея", пише рускинята. Тя не се уморява да описва чудати ритуали, но и картини от всекидневието и примери за източната мъдрост. Ритуали за пиене на чай и приготвяне на храна, поверия, че родилката и новороденото трябва да се намажат с отвара от куркума и признания на самите индийци, че в различните части на страната хората живеят в различно време.

"В някои села и досега разхвърлят ожънатите класове по магистралата и преминаващите коли ги овършават с колелата си. После изчистват сламата, на асфалта остават купчини зърно и шофьорите ги заобикалят, докато селяните ги преберат от пътя", разказва един от героите на Мария Арбатова.

В тази книга Индия изглежда страна на контрасти, но затова пък по-разбираема и по-близка, защото героите често се сменяват и всеки от тях носи своя история, която е готов да разкаже.

Заглавието е на "Рива".

Тази книга можете да купите и онлайн.

На адрес http://knigi.dnevnik.bg можете да открието и голямо разнообразие от заглавия от различни жанрове. Онлайн книжарницата ви улеснява с удобна търсачка и информация за всяка книга и не изисква кредитна или дебитна карта при покупка.
Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини