От х:

Днес в x:

Елизабет Костова е номинирана за българка в САЩ за 2007

Едно от най- вълнуващите телефонни обаждания през тази година беше от Калифония. Г-жа Христина Ангелова се обади да установим сътрудничество.

Христина ми разказа за българо-американската асоциация в Калифония и най-вече за Елизабет Костова. Макар и американка, родена в Кънектикът, тя е женена за българин – компютърния специалист Георги Костов, и всички ние я чувстваме българка, a и тя е с изключително силно българско съзнание. За разлика от номинациите на БАН, където не включиха поне един световен български учен, кoйто живее извън България, ние в САЩ побългаряваме американци. Тук в Солт Лейк нашата Елизабет от групата на Маргарет Стриклънд дойде в Kарлово на 18 юли на пя на български, а Елизабет Костова има специална фондация, която работи неуморно в подкрепа на съвременната българска литература. Нейният бестселър Историкът е преведен на 40 езика, а тя е спонсорирала превода на Под игото на английски.

Елизабет Костова бе предложена за българка на 2007 в САЩ от г-жа Христина Ангелова и подкрепена от Международния институт по антропология за спонсорството й за развитие на българската литература.

Източник: journey.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини