От х:

Днес в x:

10 °C

Награда за възпитаник на школата по изобразително изкуство "Палитра"

Изображение 1 от 2

    Възпитаникът на Школата по изобразително изкуство "Палитра" при ОП "Детски и младежки център", Адриан Георгиев Трачев се класира на 3-то място в Националния конкурс за детска рисунка "Св. Трифон Зарезан" 2019. Конкурсът се организира под егидата на Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Регионален инспекторат по образованието - Бургас, Община Сунгуларе и Център за подкрепа за личностно развитие - гр. Сунгуларе.
    Конкурсът - изложба за детска рисунка на тема „Св.Трифон Зарезан” е посветен на традиционния празник на лозаря и винаря - Трифон Зарезан и на деня на гр.Сунгурларе – 14 февруари. Целта на конкурса е да съхрани и популяризира българския народен обичай „Трифон Зарезан”.
    Димитровградския млад художник е отличен сред 500 участника от цялата страна. Адриан Трачев е участвал и в школата по грънчарство и керамика, представял е творби в много изложби за рисунки и приложно изкуство, организирани от Детски и младежки център. Възпитаник е на Йордан Йорданов - художник и Гроздан Грозев - скулптор.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини