20 °C

Хасковлии въртят гуми в Кърджали офроуд фест 2018

Четири хасковски екипа ще застанат на страта на Кърджали офроуд фест 2018, който  стартира в края на тази седмица и дава заявка за поставянето на силно начало на офроуд сезона в България. Надпреварата ще е от 15-ти до 18 -ти март под егидата на кмета на града Хасан Азис, който възнамерява и да се включи и като състезател с четириколка.

Включват се над 150 участника от България, Гърция, Турция и Македония. Сред тях са и състезателите от Хасково Тим: Стоян Атанасов с навигатор Димитър Димитров, Николай Конгалов с навигатор Апостол Апостолов, Анко Тенев и Златин Латев и Живко Жеков навигиран от Кирил Чакалов. В петото издание на офроуд феста участие ще вземат и известни състезатели, като европейския шампион за 2016 Николай Гочев, балканския шампион Рулос Тсекмес от Гърция, атрактивната Рени Христова с ATV .

Най-многобройни от чуждите екипажи са тези от Турция, като за първи път ще има уникални машини прототипи с мощни осем цилиндрови двигатели и голяма проходимост, обобщиха организаторите от троянския клуб „4х4 Адвенчър”. Директор на състезанието е известния ни пилот Тодор Христов, съорганизатор на надпреварата са Община Кърджали и местния клуб „Кинекс Рейсинг”.

В трите дни ще се проведат четири състезания едновременно. Гуми ще въртят джипове, мотоциклети, АТВ и бъги, като надпреварите са първи кръг от Националните Шампионати на България и Балканската Офроуд Купа 2018.

Предвидени са над 500 километра състезателни трасета за всички категории, като голямата атракция ще бъдат затворените кръгове в центъра на града, до Водното огледало на 18 март. Затвореното трасе е с дължина 4 км. и всеки състезател ще направи по 3 обиколки. 

Haskovo.net


1 Коментар

Хороскоп за 24.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини